≫ 

Zvezda se neslavno upisala u istoriju Totenhema: Pevci oborili rekord u Ligi šampiona!

Najubedljivija pobeda Sparsa u elitnom takmičenju

  • 23
Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Od kada su 2010. debitovali u Ligi šampiona fudbaleri Totenhema nikada nisu nekoga pobedili sa pet golova razlike, a i po prvi put su postigli toliko golova na jednom meču.

Ekipa Crvene zvezde nastavila je neslavan niz loših rezultata na gostovanjima u Ligi šampiona. Nakon prošlogodišnjih poraza od PSŽ-a 6:1, Liverpula 4:0 i Napolija 3:1, ove godine su usledili porazi od Totenhema 3:0 i sada Totenhema 5:0.

Taj trijumf Pevaca će ući u njihovu istoriju i to u dva segmenta.

Pobeda od 5:0 je njihova najubedljivija pobeda u Ligi šampiona. Pored toga, nikada Totenhem nije postigao toliko golova na jednoj utakmici najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja. Tu se mogu dodati i isti rekordi na domaćem terenu.

Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Istorija ubedljivih pobeda i poraza Totenhema u Ligi šampiona

Ovo je tek peta sezona Totenhema u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Debitovali su u sezoni 2010/2011. kada su uspeli da stignu do četvrtfinala. Tada su izbacili Milan, a zaustavio ih je Real Madrid. Pored toga što je bila debitantska sezona, bila je istorijska i po pobedama i porazima.

Sve do ove sezone pevci su ''vukli'' rekorde iz te prve sezone. Tada su zabeležili najubedljiviju pobedu kada je u trećem kolu pobeđen Tvente sa 4:1. Već u sledećoj utakmici su izgubili od Intera sa 4:3 i to je poraz sa najvećim brojem golova.

U četvrtfinalu usledio je i najubedljiviji poraz, kada im je na prvoj utakmici na Santjago Bernabeu, Real dao četiri gola bez primljenog.

U Ligu šampiona su se vratili 2016, ali nisu prošli grupu. Uspeli su da ponove trijumf od 3:1 protiv CSKA iz Moskve, isti kakav su imali protiv Intera u prvoj sezoni.

Narednu sezonu su započeli identičnom pobedom nad Borusijom iz Dortmunda, da bi se istim rezultatom revanširali Real Madridu, rezultatom 3:0 dva puta je savladan APOEL, a na prvoj utakmici strelac sva tri gola bio je Hari Kejn.

Prošle, istorijske sezone, kada su stigli do finala, najubedljiviji poraz im je priredila Barselona u grupnoj fazi od 4:2. U četvrtfinalu su izgubili od Mančester sitija sa 4:3 i time izjednačili utakmicu sa najviše primljenih golova u kojoj su poraženi. Međutim pobedom od 1:0 kod kuće uspeli su da se plasiraju u polufinale.

Onda je usledila, ova, 19/20 sezona kada su svi rekordi pali.

Prvo ih je Bajern savladao kod kuće sa više nego ubedljivih 7:2. Najubedljiviji poraz, najviše primljenih golova i poraz sa najviše postignutih golova.

Međutim odmah nakon negativnih rekorda u narednoj utakmici protiv Crvene zvezde usledili su pozitivni za londonski klub.

Pobeda od 5:0 je najubedljivija pobeda u Ligi šampiona, najviše datih golova Pevaca na jednoj utakmici, na to se nadovezuju i ovi rekordi na domaćem terenu.

Do kraja grupne faze ostala su još tri kola, a Totenhem je na dobrom putu da izbori novo učešće u nokaut fazi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pogledajte golove sa meča Totenhem - Zvezda:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    23. oktobar 2019 | 10:57

    Sreca pa nisu u formi,bar se tako prica.😢

  • Vladimir

    23. oktobar 2019 | 10:42

    Je li neko rekao Englezima , da igraju protiv bivseg prvaka Evrope i Sveta

  • Ujka Zitko PFK

    23. oktobar 2019 | 10:34

    A u londonu,ujutru: kukurikuuuuu🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA