≫ 

Totenhem pokrenuo istragu zbog Delija na stadionu!

Ogorčene su bile pristalice Pevaca jer nisu mogle da sede na svojim mestima

  • 7

Delije na utakmici Zvezde i Totenhema, Foto: Telegraf.rs

Za srpske navijače normalno, ali za uglađene Engleze scena za svaku osudu kada ne mogu da sednu na tačno određeno numerisano sedište, upravo to je bio ''incident'' na utakmici između Totenhema i Crvene zvezde.

Navijači Totenhema su napravili veliku buku na društvenim mrežama zbog toga što se oko 200 navijača Crvene zvezde grupisalo iza gola na severnoj tribini.

Problem je nastao u tome što gledaoci nisu mogli da zauzmu svoje numerisano sedište, jer je već bilo zauzeto i ograđeno redarskom i policijskom službom.

Iako je to scena koja se uglavnom viđa više na istoku Evrope, na nekim stadionima je to karakteristično uglavnom za pojedine tribine, kopove navijača kao što je na primer čuveni žuti zid navijača Borusije Dortmund.

Međutim, u nekim zemljama je to neshvatljivo, pa čak i u modernoj Engleskoj, gde se tačno zna gde ko sedi i to je tako godinama. Nekog specijalnog navijanja nema, postoje kopovi ali ni nalik srpskim.

 

Engleski navijači koji posećuju utakmice Premijer lige i Lige šampiona su navikli na komfor i visoke uslove, pogotovo na ovim modernim stadionima kakav je novi Totenhemov.

Ne samo da je navijačima Zvezde bilo zabranjen organizovan dolazak, nego su se domaćini potrudili da spreče svaki ulazak srpskih navijača tako što neće pustiti karte u slobodnu prodaju, ali nisu računali na snalažljive Srbe.

Kako to uvek biva način se pronašao pa se tako grupa od oko 200 navijača Zvezde grupisala na severnoj tribini stadiona Totenhema.

Zbog tog grupisanja je izbio čak i mali sukob jer su pristalice Pevaca želele da sednu na svoje mesto koje im je napisano na kartama. Kako do njega nije moglo da se dođe i kako nisu znali gde da sednu nastao je mali incident, međutim Delije su već ubrzo bile ograđene od većeg broja redara i policajaca.

 

Portparol Totenhema je nakon meča izjavio da su pristalice beogradskog kluba ilegalno nabavile karte.

- Pristalice Crvene zvezde ilegalno su nabavile pojedinačne karte za nivo 5 i obišli su deo stadiona kako bi se okupili kao grupa. Redari i policija zadržavali su grupu na jednom mestu jer je bio veliki broj da bi se izbacili sa stadiona.

Iako nije bilo incidenata od strane Delija, pokrenut je postupak protiv njih.

- Pokrenuli smo potpunu istragu kako bismo shvatili kako su došli do karata. Preduzećemo najoštrije moguće mere protiv osoba koje su im prodavale karte - stoji u obrazloženju Totenhema.

Međutim bilo je domaćih navijača koji su bili oduševljeni Delijama koje su pevale i nakon primljenog petog gola. Oni ističu da se treba ugledati na njih jer nisu okrenuli leđa i nakon ubedljivog poraza.

 

Inter nije u dobroj poziciiji, posle dva kola ima samo jedan bod, i večeras (21.00) mora da pobedi Dortmund ako želi dalje. A to neće biti lako. Kec je 2,30, iks 3,40, a dvojka 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Dortmund.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    23. oktobar 2019 | 15:54

    Sta ce da kaze UEFA??? Da je Partizan znali bi, 10 utakmica bez publike ili diskvalifikacija.

  • Seoul

    23. oktobar 2019 | 17:09

    Ajmo 2 tekme bez publike

  • Rade

    23. oktobar 2019 | 13:13

    Delije ( turski konjanici ) brukaju Srbiju gde god se pojave!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA