Kako je "drvo" iz Humske razbilo Zvezdu: Tad ga je čuvao igrač Partizana koji ga je čak i prozvao!

Kejna su mnogi osporavali čak i u vreme utakmice sa Partizanom - tek posle nje je počeo da dominira evropskom scenom!

  • 8
Hari Kejn, FK Partizan, FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Tanjug/AP

Hari Kejn se pokazao protiv Crvene zvezde kao surova gol mašina, u najgorem trenutku po crveno-bele je podigao Totenhem ranim golom, a u završnici je zapečatio sudbinu tima Vladana Milojevića.

Pojedini momenti utakmice delovali su kao igrica zahvaljujući neverovatnim predispozicijama i brzini nosilaca igre Pevaca. Son, Lamela, Kejn i Ali su bili nezaustavljivi, čak je i Vladan Milojević priznao da je sve iz skautinga delovalo nekoliko puta brže uživo, dok je Njegoš Petrović priznao da je ovaj fudbal druga dimenzija.

Hari Kejn je postigao dva lagana gola i potvrdio da je igrač prve klase, prvo je rutinirao u skoku kada je pobegao čuvarima, u završnici je izbegao ofsajd zamku i lagano matirao Borjana, što je ekipi Totenhema donelo nagradni slobodni dan.

Inače, Kejna sada čeka dolazak u Srbiju i sigurno će želeti da se pokaže daleko bolje nego 2014. protiv Partizana, čiji navijači i dalje sa ponosom prepričavaju kako je Lazar Ćirković stavio u džep jednog od igrača koji je počeo da hara  evropskom scenom.

Hari Kejn, Totenhem Foto: MN Press

Kejn je za Pevce debitovao 2011. u avgustu, u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Hartsa, potom je zabeležio šest nastupa u ovom takmičenju i dao je prvi gol Šemrok Roversima u pobedi od 4:0. Potom je Kejn polako počeo da gradi svoj put do zvezda, a sezona 2014-15 bila mu je ključna jer je postao najbolji mladi igrač u Premijer ligi.

U oktobru 2014, došao je do prvog het trika za Pevce u karijeri, protiv Asterasa u Ligi Evrope, čime je najavio blistavu sezonu. U februaru 2015. potpisao je novi ugovor sa klubom, u aprilu je poneo kapitensku traku, onda je uvršten u tim godine kao napadač u tandemu sa Dijegom Koštom, izabran je i za najboljeg mladog igrača.

Lazar Ćirković Foto: MN Press

U toj sezoni je na 34 meča dao 21 gol, ali mu nije uspelo da zatrese mrežu crno-belima, kada ga je čuvao Lazar Ćirković. Igrač crno-belih je tada debitovao u Ligi Evrope, uspelo mu je da uštopuje tada 23-godišnjaka koji je odigrao 17 mečeva za Englesku i dao pet golova.

- Bio je to debi iz snova. Veliki meč, protivnik za svaki respekt, pun stadion. Zato nije floskula, to su stvarno snovi svakog ko se bavi fudbalom. Bila mi je to prva zvanična utakmica u dresu Partizana, odigrao sam i još jednu prijateljsku, ali sam se potrudio da se to ne oseti i da ne razočaram navijače. Izbor njihovih napadača je sužen kada smo saznali da nije došlo nekoliko igrača, ali me to nije poremetilo, jer Totenhem ima širok izbor kvalitenih igrača i ko da je bio na terenu jednako je opasan. Ispostavilo se da je njihov izbor Hari Kejn, međutim, nije me inpresionirao. Očekivao sam više, iskren da budem - rekao je Ćirković posle utakmice sa Totenhemom te 2014.

Trener Marko Nikolić upario ga je sa Vojom Stankovićem i ispostavilo se da je  to dobar potez, mnogi su imali velika očekivanja od Ćirkovića, koji je potom doživeo karijerni brodolom. Ivan Tomić ga je u 2015. precrtao posle zimskog odmora...

Ružan period i za profesionalnog fudbalera, osim teže povrede, nema ništa gore nego da te trener isključi iz svih kombinacija, da te ne licencira za takmičenja. I danas se pitam zašto je bilo tako, a siguran sam da je moralo i moglo da se pronađe drugo rešenje. U nekim trenucima sam pomišljao na odlazak, ali sam prelomio i ostao sam - rekao je u jednom intervjuu za Mondo Ćirković, već dugo član Lucerna.

Mnogi su zbog te utakmice počeli da osporavaju Kejna, ali je već u istoj sezoni potvrdio da će postati svetska klasa. Zvezdu je surovo kažnjavao za greške, a crveno-beli će popravni imati 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić".

Na isti dan Zvezda je igrala protiv Liverpula, pa će sigurno crveno-beli učiniti sve da repriziraju prošlogodišnju bajku sa budućim prvakom Evrope!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cinci-linci sampioni

    23. oktobar 2019 | 14:02

    kao da je neki problem dominirati protiv zvezde,,a ko nije ?? Nisu samo oni kojima sudije nisu dale da ih nagaze ..sinoc smo vidjeli ponizavanje i sprdanje..realno 10 golova bi bilo normalno da je zvezda ponijela za suvenir.. Sampioni cinci-linci prvenstva po notama s.sav.srbije

  • IDEA zagreb ponos severa

    23. oktobar 2019 | 13:13

    Neko u Londonu sa Totenhemom 1-0 i u BG 0-0.Dok neko baca petarde po Londonu a nova godina još nije

  • Semajlirane_pufne

    23. oktobar 2019 | 14:32

    Glupo poređenje Totenhema 2014 i sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA