≫ 

Bajern u tri dana ostao bez dva važna defanzivca: Salihamidžić "zaratio" sa francuskim savezom

Nemački štoper propušta čak i Evropsko prvenstvo

  • 0
Lucas Hernandez

Foto: Marko Jovanović

Peh za pehom za ekipu Bajerna uz Minhena, nakon sukoba na relaciji Tomas Miler - Niko Kovač ni povrede ne zaobilaze bavarski klub.

Prvo se za vikend povredio Niklas Zule koji je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena, a onda na utakmici Lige šampiona protiv Olimpijakosa i Lukas Ernandez, kome je oštećen ligament zgloba.

Povreda Zulea predstavlja i udarac za selektora Nemačke Joakima Leva jer je iskusni defanzivac otpisan i za Evropsko prvenstvo narednog leta. On se povredio na lokalnom derbiju u Bundesligi protiv Augzburga (2:2).

Totalna katastrofa. Drama! Kako stvari stoje, sezona za našeg štopera je gotova. Verovatno će propustiti EURO 2020. Zaboravite na to da će igrati narednog leta. Mora da se odmara i spremi kako bi bio fit na početku naredne sezone - istakao je predsednik Bajerna Uli Henes dan nakon teške povrede Zulea.

Liga Sampiona, Šampiona, Fudba, FK

Niklas Zule; Foto: Tanjug/AP

Tri dana nakon te povrede došao je meč Lige šampiona protiv Olimpijakosa i nova povreda defanzivca.

Lukas Ernandez je meč morao da završi ranije zbog povrede zgloba koja u prvi mah nije delovala strašno. Prve prognoze su bile da će odsustvovati nekoliko nedelja, međutim izgleda da je u pitanju teža povreda.

Po navodima nemačkih medija došlo je do oštećenja ligamenta zgloba što iziskuje duži period oporavka i vraćanja na teren. Prve analize govore mesec dana, ali se očekuje detaljniji pregled koji će dati tačniji odgovor koliko će Bavarci biti bez Francuza.

Lucas Hernandez

Foto: Marko Jovanović

Odmah posle utakmice se oglasio sportski direktor Hasan Salihamidžić koji je napao francuski savez jer je na reprezentativno okupljanje Ernandez otišao sa blagom povredom zgloba, a Bajern je zamolio čelnike da ga poštede igranja utakmica.

Francuzi nisu prihvatili sugestiju, epilog je došao u utorak uveče i povreda koja će ga odaljiti od terena minimum mesec dana.

Novonastala situacija najbolje može da koristi, po malo i zaboravljenom, Žeromu Boatengu koji bi napokon mogao da dobije šansu kod Nika Kovača.

Odranije sitne probleme sa povredama imaju Havi Martinez i Serž Gnabri, dok se Korentin Toliso požalio na srčane probleme nakon kaznenog treninga posle nedeljnog remija u šampionatu.

Video: Neobično dozivanje spikera i navijača Bajerna posle gola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA