≫ 

Tuđman je bio prvi Srbin u Vukovaru 91: Zabranili su mu da igra ključni meč, ubrzo je poginuo!

Danijel Popović je poginuo na današnji dan, kada je imao 20 godina

  • 11
Danijel Popović

Foto: Index.hr/Sanja Padjen, Iva Lukač

Danijel Popović je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera u Hrvatskoj, koga se uvek sete na današnji dan, 23. oktobra, jer je pre 17 godina tragično izgubio život. Bio je prvi etnički Srbin ikada koji je zaigrao za hrvatski Vukovar '91 i zbog toga su ga u našoj zemlji prozvali Tuđman.

Danijel je poginuo 23. oktobra 2002. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći u Borovom Selu.

On i prijatelj su žurili prema njegovom Dalju, kako bi pogledali meč Milan - Bajern u Ligi šampiona, kada su gofom udarili u stub za rasvetu, koji je od siline udarca pao na automobil i usmrtio 20-godišnje čudo od fudbalera.

Trener koji ga je otkrio, Ivica Radoš, pričao je u intervjuu za Indeks o srpskom "Tuđmanu" i evocirao uspomene na tragično nastradalog Danijela.

- Taj nadimak su mu dali Srbi jer je igrao u hrvatskom klubu i kao takav je bio trn u oku ljudima srpske nacionalnosti. Nosio se muški s time, igrao je za Vukovar zaista čudesno i sam pobeđivao njihove klubove.

- Ma nema nikakve dileme, on bi postao reprezentativac i jedan od najboljih hrvatskih napadača - tvrdi njegov nekadašnji trener.

Toliko je bio dominantan, ali je njegova nacionalnost ipak bila problematična vrhu hrvatske države, koji se umešao u odigravanje baraža za ulazak u prvu HNL ligu. Vukovar je posle 0:0 u prvom meču morao na revanš u Šibenik bez Popovića, jer je sa vrha stigla naredba da Danijel ne može da igra, a njegovom tadašnjem treneru i dalje nije jasno zbog čega je to bilo sprečeno.

Opširnije o svemu, čitajte na portalu Index.

Pogledajte neke od poteza Danijela Popovića:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    23. oktobar 2019 | 18:14

    Уопште није тако како Хрвати причају и оцрњују Србе. Момак је потицао из веома сиромашне породице, са три брата и две сестре. Мајку је изгубио као дете, а они од мржње шта ће друго, већ да пљују по његовим земљацима. Треба проверити причу са Србима Вуковарцима и онима из Даља и Борова, они ће вам казати истину о Данијелу.

  • Kakav

    23. oktobar 2019 | 16:45

    Srbin,spomenik ispisan latinicom!

  • Mako

    23. oktobar 2019 | 20:34

    Laka mu zemlja i mir duši njegovoj .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA