≫ 

Kup Srbije: Čuka sa penala do četvrtfinala, bez nove senzacije Teleoptika

Među osam najboljih prošli i Inđija, Radnik i Radnički

  • 0
Dimitrije Kamenović, FK Čukarički

Foto: fk.čukarički

Fudbaleri Čukaričkog opravdali su ulogu favorita protiv Teleoptika, u okviru osmine finala Kupa Srbije "Brđani" su kao gosti savladali Partizanovu filijalu rezultatom 1:0, i to sa penala.

Strelac je bio Luka Stojanović u 31. minutu.

Trećeligaš se nadao skidanju novog superligaškog "skalpa" posle Voždovca, ali Čukarički je i ovom prilikom pokazao zbog čega je u vrhu srpskog fudbala, čak i bez nekolicine standardnih igrača.

Naime, trener belo-crnih Aleksandar Veselinović promešao je startnu postavu, u protokolu nije bilo kapitena Docića i iskusnog Kajevića, a na klupi je posle 42 uzastopna meča ostao i Šapić!

Šansu su od starta dobili Kemnović ne mestu štopera, te Aleksić, a posle dužeg vremena zaigrao je oporavljeni Đorđević, pa su to uz prolazak u natednu fazu najmasovnijeg takmičenja najveći dobici za Veselinovićev tim.

Prvo poluvreme bilo je dinamično, obostrano otvoreno.

Teleoptik je imao dobre šanse, ipak ne i sreće kada lopta nije "htela u gol". Najpre je Pantazis ciljao iz slobodnog udarca, a lopta prohujala malo iznad Petrovićevog gola, da bi na isteku pola sata igre usledila još izglednija gol-šansa za Teleoptik: opasni Čolić je umakao odbrani Brđana, ali je potom iz izgledne pozicije promašio gol.

Nakon najveće šanse domaćeg tima, usledila je kazna na drugoj strani, samo minut kasnije. Tedić je oboren u šesnaestercu, nije bilo dileme kod sudije, a Stojanović je bio siguran sa bele tačke.

Do kraja poluvremena vredan pomena je još pokušaj Đorđevića, koji je sa 25 metara šutirao preko gola Teleoptika.

U nastavku meča Brđani su uspeli da sačuvaju prednost, ponovo uz dozu sreće, jer su iz izglednih pozicija promašivali Babović i Radmanovac.

Kup Srbije, 1/8 finala

Sreda

Inđija – Proleter 2:1

OFK Beograd – Radnik 1:2

(Veličković 41 – Damnjanović 21, Makarić 78)

Radnički Niš – Bačka 2:0

(Pantelić 74, Đilas 77)

Teleoptik - Čukarički 0:1

(Stojanović 34.p)

Mladost - TSC 1:1, penalima 5:4

(Sinđić 31 - Galić 62)

Vojvodina - Sinđelić 4:0

(Korhovoj 5. ag, Zukić 36. p, 58. Đurić 81)

(Telegraf.rs)goo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA