Murinjo počeo da uči nemački: Bild piše da Borusija hoće Portugalca

Porugalac prekida pauzu u trenerskom poslu?

  • 1

Portugalski trener Žoze Murinjo je u kontaktu sa nemačkom Borusijom iz Dortmunda, piše Bild. Trener koji je bez posla od prošlog decembra kada je dobio otkaz od Mančester junajteda nije žurio sa novim angažmanom.

Sada se pojavila priča da uči nemački jezik, što je odmah povezano sa radom u taboru Milionera, tim pre što je već razgovarao sa Hansom Joakimom Vackeom, direktorom Borusije.

Murinjo bi na mestu trenera trebalo da zameni Lusijena Favra, čiji tim igra dobro, ali nije konstantan. Posle osam kola Milioneri imaju 15 bodova i drže četvrto mesto Bundeslige jer su imali tri remija, jedan poraz i četiri pobede.

Ukoliko Borusija ne uspe da privoli Murinja da dođe, alternativno rešenje je Ralf Ragnik. Dva su velika pitanja u vezi sa dovođenjem Portugalca. Prvo se tiče njegove defanzivne taktike i filozofije Borusije koja gaji napadački fudbal.

Drugo se tiče visine primanja, pošto bi Murinjo sigurno morao da se odrekne dela od 24 miliona funti koliko je primao dok je vodio Mančester junajted.

Da podsetimo, Murinjo se nakon Mančester junajteda spominjao kao povratnik na klupu Real Madrida ranije u toku ove godine, a nekoliko puta se pojavljivao već kao komentator Skaj Sportsa.

Video: Vulić: Na Marakani neće biti kao što je bilo večeras

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA