≫ 

Partizanov tim za Junajted: Milošević se ne plaši "Đavola"

Trener crno-belih najavio da neće odustati od fudbalske filozifije koja je krasila crno-bele proteklih mes

Partizan, Astana, sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Kada na teren izlazite sa sebi ravnima - lako je pripremiti se za borbu, za ono što vas očekuje. Potrebno je samo naći “caku”, sačekati priliku, iskoristiti sopstveni kvalitet, odnosno slabost protivnika. Međutim, kada se sa druge strane zelenog pravougaonika nađu oni čija vrednost premašuje 753.000.000 evra, čiji jedan igrač (Pol Pogba) vredi kao pet vaših kompletnih timova, onda u pripremu obavezno moraju da se ukalkulišu faktor sreće, molba za slab dan protivnika i, eventualno, neko čudo, ukoliko je Svevišnji raspoložen da izađe u susret. Na sve to će svakako računati Partizan u sutrašnjem odmeravanju snaga sa Mančester junajtedom (19.00), ali i na pun stadion u Humskoj, višak energije i volje, mudro rasuđivanje, nspiraciju pojedinca ili tima...

Najbolji primer crno-belima pred susret sa Mančester junajtedom svakako je iskušenje Crvene zvezde u Ligi šampiona, odnosno “pokazna vežba” na praktičnom primeru šta se dešava kada se upustite u delimično otvorenu borbu sa jednim premijerligaškim timom, čak i kada nije u formi.

Ako se “zabunkerišete” u odbrani - daviće vas kao zmija žabu na 20 metara od gola i čekati i najmanju grešku za kažnjavanje, a igrači na tom nivou koriste i najmanji propust bez izuzetka. Ako se, pak, otvorite i pokušate da “pokažete mišiće” - sudbina je ista, samo je veći broj golova u mreži daleko izvesniji.

Trener crno-belih Savo Milošević je svakako svestan navedenog, kao i što je svestan činjenice da je najjači deo njegovog tima u manevru, gde ima parktično sve što je potrebno da se isprsi pred Junajtedom – brzinu, čvrstinu, iskustvo i znanje fudbalera, sposobnih da ne budu puki učesnici fudbalskog meča, već akteri koji će se pitati na svom terenu i stadionu.

Uz kompaktnost svih linija, koju je Partizan prethodnih meseci posebno ispoljavao u evropskim utakmicama, čini se da povoljan rezultat i nije tako daleko, pod uslovom da se greške svedu na podnošljivu meru, a da se pritom i strah od velikog imena engleskog kluba amortizuje koliko god je to moguće. Jer, igrači crno-belih u duelu sa “crvenim đavolima” naposto nemaju šta da izgube, mogu samo da dobiju.

Ako pitate samog Miloševića – straha nema i otuda najava nastavka fudbalske filozofije koja je i do sada krasila Partizan pod njegovim vođstvom. To praktično znači da će crno-beli sutra izaći na teren da odigraju najbolje što mogu, da napadnu, ali mudro, ne “grlom u jagode, kako to trener tima iz Humske često voli da kaže.

Zato nema tajni u “pokeraškom” osmehu i raspoloženju Sava Miloševića, njegova ideja očito vodi ka ofanzivnijem opredeljenju, u kome bi od prvog minuta na terenu bili i Bibras Natho i Sejduba Suma, uz već dobro poznata igračka rešenja u ostalim linijama tima.

NEKA BUDE KAO SA ASTANOM

Dakle, ispred kapitena Vladimira Stojkovića defanzivnu četvorku će činiti Nemanja R. Miletić kao desni bek, Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović u centralnom delu odbrane, te Slobodan Urošević uz levu aut liniju.

Što se tiče veznog reda, Saša Zdjelar i pomenuti Natho će verovatno činiti tandem zadnjih veznih, s tim što će uloga Izraelca biti proširana i na organizaciju igre, po bokovima će dejstvovati Zoran Tošić i Takuma Asano, a u centralnom delu, pa i poslednjoj trećini terena, po potrebi, delovaće Suma. Naravno, napadje rezervisan za Umara Sadika.

U slučaju da se predomisli i ipak učvrsti bedem ispred gola sa još jednim klasičnim zadnjim veznim, Milošević bi uz Zdjelara pozicionirao Aleksandra Šćekića i u tom slučaju bi Suma verovatno meč počeo sa klupe. Ipak, bez obzira što je Šćekić svaki veliki meč u Partizanu odigrao na visokom nivou, izvesnija je varijanta u kojoj će Crnogorac dobiti priliku u drugom delu meča.

Jer, iako je napomenuo da su čuda retka, odnosno da se retko dešavaju, Savo Milošević očito veruje u “višu silu” i sa svojim stručnim štabom i fudbalerima radi na jednom od njih...

Video: Jusein Bolt je otkrio svoje naredne korake u karijeri, a imao je šta da kaže i o Mančester Junajtedu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    23. oktobar 2019 | 19:29

    Partizan je simbol komunizma od kojega djavo bezi kao od krsta.

  • Puritanac

    23. oktobar 2019 | 18:47

    Napadaj,napadaj,Partizane,napadaj!

  • Ptah

    23. oktobar 2019 | 19:11

    Barem nismo morali da kupimo cips za kartu kao navijaci CZ da bi napunili stadion. JNA je prodat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA