≫ 

Englezi "udavili" Solskjera pitanjima o rasizmu u Humskoj: Norvežanin im gospodski odgovorio

Ole veruje da će na stadionu Partizana u četvrtak sve proći u najboljem redu

  • 2
FUDBAL MJUNAJTED IZJAVE

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Slavni Mančester junajted je u Beogradu, Humska je spremna za okršaj Engleza i Partizana (četvrtak, 19), a menadžer gostiju Ole Gunar Solskjer izjavio je da njegovom timu najveća opasnost preti od Zorana Tošića u utakmici Lige Evrope.

- Zoran je sjajan igrač, sa dobrom levom nogom i pokušaćemo da ga zaustavimo. Bio je kod nas u Junajtedu pravi je profesionalac sa pravom radnom etikom. Uz njega Partizan ima brze napadače. Spremili smo se na pravi način - rekao je Solskjer na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Solskjer je temeljno skautirao Partizan, a sve dodatne informacije dobio je iz svog bivšeg kluba Moldea, rivala crno-belih iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Čuo sam se sa trenerom Moldea, dao mi je neke smernice. Dobro smo upoznati sa Partizanom - kaže trener slavnog engleskog kluba.

FUDBAL MJUNAJTED IZJAVE

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Konferenciji Junajteda prisustvovala je i nekolicina engleskih novinara, koje je najviše interesovala jedna tema - rasizam! U poslednje vreme na Ostrvu je glavna sportska vest rasizam u Sofiji na meču reprezentacija Bugarske i Engleske, pa su britanski novinari detaljno, u više navrata i kroz različite uglove na tu temu, pitali da li bi slično moglo da se desi u Beogradu i šta će gosti u tom slučaju učiniti.

- Imali smo sastanak sa igračima, znamo kako da postupimo u takvim situacijama. Verujem u dobre ljude, isto tako i u sjajnu atmosferu na tribinama. Nadam se da ćemo domaće navijače ućutkati dobrom igrom. Verujem UEFA, kao i Savi Miloševiću da će biti praznik fudbala - kazao je Solskjer, koji je u gospodskom maniru odgovarao na četiri-pet pitanja Engleza na temu rasizma.

Norvežanin je podvukao da je takmičenje u Ligi Evrope važno za njegov tim.

- Liga Evrope je bitna za nas. Poslednji put kada smo bili u tom takmičenju osvojili smo ga. Ipak, nema garancije za novi trijumf. Liga šampiona je cilj, nebitno da li kroz plasman u Premijer ligi ili kroz Ligu Evrope. Samo što u ovom takmičenju nema garancija, zbog povreda, rotacija, duge sezone... Tek je novembar, daleko je maj.

FUDBAL MJUNAJTED IZJAVE

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Pored Pogbe, u gostujućem timu neće biti ni prvog golmana Davida De Hee

Najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, Hari Megvajer, veruje u pozitivan ishod.

- Očekuje nas niz gostovanja i nadam se da ćemo od meča sa Partizanom krenuti sa pobedama. Nismo do sada slavili u gostima, ali verujem da je vreme - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA