≫ 

Mitrović het-trikom vuče Fulam ka Premijer ligi: Prešao je igricu u Čempionšipu!

Au kakva partija srpskog igrača...

  • 30
Aleksandar Mitrovic i Rajan Sesenjon, Fulam Foto: Guliver/Getty Images/Marc Atkins

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović dao je tri gola za Fulam protiv Lutona u okviru 13. kola engleskog Čempionšipa i time postao jedini u ligi koji posle 13 kola ima dvocifren broj pogodaka.

Mitar je stigao do ukupne cifre 11 za sada, a sa ova tri je pomogao svom timu da savlada Luton 3:2.

Fulam je poveo kada je Mitrović, posle dodavanja Portugalca Ivana Kavaleira, namestio loptu iz poteza, pa raspalio po njoj sa 14 metara i zakucao je pod prečku Lutonovog gola za 1:0 u 16. minutu.

Pogodak koji je postigao protiv Lutona je bio dovoljan da Fulam na poluvreme ode sa prednošću. Drugi gol je "pao" u 53. minutu.

Srbin je u petercu dobro ispratio trk i centaršut Bobija Rida i lagano matirao golmana gostiju na Krejven kotidžu po drugi put na meču.

Den Pots je u međuvremenu smanjio zaostatak "Kolibara" u 60. minutu. To je bila nada kratkog daha.

Već u 68. minutu, Mitrović se i treći put upisuje u strelce. Tim Fulama je dobio prekid na tridesetak metara od gola Lutona, usledila je uigrana kombinacija i centaršut, Mitrović se poklonio...

Luton je u nadoknadi preko Lua Lue još jednom pogodio u 93. minutu, ali nije bilo dovoljno vremena za potpuni povratak i bod.

Fulam je protiv Lutona stigao do šeste pobede ove sezone u Čempionšipu, uz četiri remija i tri poraza. Mitrovićev tim sada ima 22 boda i zahvaljujući gol-razlici u odnosu na Čarlton, Notinhem i Svonsi, popeo se na šesto mesto lige koje ga vodi u doigravanje za Premijer ligu naredne sezone.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Mitrović o šansama Srbije u finišu kvalifikacija za EURO 2020

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA