≫ 

Samo Mesi i niko drugi: Argentinac ispisao istoriju Lige šampiona!

Deceniju i po Argentinac trese mreže u elitnom takmičenju - svaku sezonu!

  • 4
Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

Sve može Lionel Mesi, rekorde obara "kao od šale", a novi iskorak po kom će ga pamtiti zabeležio je u Pragu, u duelu sa Slavijom, gde je postigao gol i u svojoj 15. uzastopnoj sezoni u Ligi šampiona.

To je jedinstven učinak u svetu fudbala, jer nijedan igrač pre Mesija nije uspeo da veže toliki broj sezona u kojima je makar jednom pogodio mrežu rivala.

As Katalonaca bio je strelac na samom startu meča, munjevito je reagovao na asistenciju Artura, "iz prve"matirao golmana češkog šampiona.

 

Prvi gol u eliti Argentinac je postigao pre deceniju i po, u sezoni 2005/2006. i to protiv Panatinaikosa, a od tada je pogodio mrežu čak 33 različita tima, zaključno sa poslednjom "žrtvom" Slavijom iz Praga.

Sem Mesija, strelci protiv tolikog broja timova u ligi šampiona bili su još samo legende Reala Raul Gonzales Blanko i Kristijano Ronaldo.

Pomenuti trio je i na prva tri mesta "večne liste" strelaca Lige šampiona, Portugalac sa 127 golova, Mesi sa 112, a Raul sa 71 pogotkom.

Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    23. oktobar 2019 | 22:20

    Косово је Србија

  • Ujka Zitko PFK

    23. oktobar 2019 | 22:24

    Spavas li mirno cr7?🤣🤣🤣🤣

  • Etfn

    23. oktobar 2019 | 23:00

    Sta mu vredi kad ovakva Barselona cim naleti na neki ozbiljniji klub tipa Siti, Liverpul ispada glatko... Smesno kako jedan takav div igra. Slavija je daleko losija od Zvezde, a Barselona jedva izvuce zivu glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA