Zastrašujuća statistika Dušana Tadića: Niko u Evropi nema više asistencija od njega!

Kapiten Ajaksa igra u vrhunskoj formi od početka sezone, a samo je još napadač Zenita izjednačen s njim po broju asistencija

  • 4

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić igra neverovatno ove sezone, a prema najnovijim informacijama koje su objavile pojedine stranice koje se bave preciznom fudbalskom statistikom, trenutno je Tadić drugi najbolji asistent Evrope sa 10 dodavanja koja su rezultirala golom.

Ispred srpskog reprezentativca je samo Artjom Dzjuba, napadač ruskog Zenita, koji je upisao isti broj asistencija kao Tadić (10), ali za manje provedenih minuta na terenu.

Tadić je za 1567 minuta na terenu zabeležio 10 asistencija, što znači da asistenciju upisuje na svakih 157 minuta, dok Dzjuba to radi na svakih 145 minuta za Zenit.

Tadić je iza sebe na listi 10 najboljih asistenata ostavio Kevina de Brujnea (9), Rijada Mareza (8), Islama Slimanija (7), Džejdon Sančo (7) Roberto Firmino (7), Stiven Bergvijn (7), Hakim Zijeh (6) i Doni Van de Bek (6).

Zanimljivo, čak trojica na listi 10 najboljih asistenata dolaze iz Ajaksa, tu su Hakim Zijeh i Doni van de Bek.

Ajaks se u poslednje dve godine drastično odvojio od rivala u Holandiji, pa je kvota na Kopljanike danas (16.45) protiv velikog rivala Fejenorda 1,30. A kec uz bar tri gola ukupno (1&3+) nosi kvotu 1,47. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajaks - Fejenord.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cx

    26. oktobar 2019 | 12:58

    Pa kad igra u ligi Holandije to bi isto bilo kad bi Marin i Suma imali najvise asistencija iz nase lige.

  • Hrvoje

    26. oktobar 2019 | 12:48

    A u Srbiji 0 😂😂

  • Bu

    26. oktobar 2019 | 15:51

    Holandska liga za oktavu ozbiljnija od nase,sto nije ima takvu statistiku u engleskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA