≫ 

Golman Sautemptona koji je primio 9 komada ima oca kog su pre 27 godina slično "izbušili" u PL!

Kakav otac, takav sin

  • 1
Sautempton - Lester

Foto: Guliver/Getty Images/Bryn Lennon

Svet bruji o fantastičnoj partiji Lestera protiv Sautemptona kada četa Brendana Rodžersa nije stala i brojala je do devet, a tim rezultatom Kasper Šmajhel je bio akter utakmice sa najviše golova, isto kao i njegov otac Piter. Međutim, svi zaboravljaju nesrećnog golmana Angusa Gana, koji je na ovoj utakmici doživeo sudbinu svoga oca.

Da li je ovo najbolja sezona Premijer lige ikada?

 

Ako se za reper uzimaju dva istorijska rezultata već u prvih deset kola može se reći da jeste. Posle 8:0 Mančester Sitija protiv Votforda, Lester je uspeo da ih nadmaši i da se izjednači na prvom mestu tabele najubedljivijih pobeda u Premijer ligi.

Šmajheli vs Gan

 

Prošlo je nešto manje od 15 godina od kada je Mančester junajted deklasirao Ipsvič sa 9:0. Na golu Crvenih đavola tog četvrtog marta 1995. stajao je Piter Šmajhel, a na utakmici u kojoj je Lester postigao isti broj golova Sautemptonu, na pobedničkom golu stajao je njegov sin Kasper.

Ovo je najubedljivija pobeda jedne gostujuće ekipe u istoriji Premijer lige i tek druga utakmica u kojoj je gost uspeo da postigne pet i više pogodaka za jedno poluvreme.

Sautempton 0-9 Lester

Foto: AP/Tanjug

Ceo svet bruji o sada već definitivno legendarnoj golmanskoj porodici Šmajhel međutim, malo njih se pozabavilo i nesrećnim golmanom poražene ekipe Angusom Ganom.

I on kao i njegov kolega iz Lestera ima golmanske korene. Njegov otac Brajan je gotovo celu karijeru proveo u Noriču za koji je branio od 1986. do 1998. godine. Tada su Kanarinci bili uglavnom drugoligaši, ali su tri sezone vezali i u engleskoj eliti.

Kada su u sezoni 91/92 obezbedili ulazak u Premijer ligu, niko im nije davao prevelike šanse, ali su uspeli da zabeleže jedno od većih iznenađenja i da sezonu 92/93 završe čak na trećem mestu (ta sezona je upamćena i po tome što je šampion Lids završio tek na 17. mestu od 22 ekipe).

Brajan Gan, nekadašnji golman noriča, otac Angusa Gana

Brajan Gan, otac Angusa; printscreen: YouTube/jossiesdad

Iako su nakon 11 kola imali samo jedan poraz, dva remija i sve ostale pobede, usledio je jedan od istorijskih mečeva protiv Blekburn Roversa.

U meču za prvo mesto, 3. oktobra 1992. Kanarinci su doživeli težak udarac i najubedljiviji poraz u svojoj istoriji. Nesrećni Brajan Gan je loptu vadio čak sedam puta iz mreže, a utakmica se na kraju završila 7:1 za Blekburn.

Malo više od 17 godina kasnije sudbinu svog oca doživeo je Angus, pa čak i goru.

Nema mnogo primera u 27-godišnjoj istoriji Premijer lige, ali i od ranije, da su u najboljem ostrvskom fudbalu igrali i otac i sin, pogotovo na istim pozicijama, a naročito da su bili svedoci istorisjkih mečeva gde su jedni slavili, a drugi vadili loptu iz mreža u rekordnim pobedama u istoriji takmičenja.

Najubedjivije pobede

 

Blekburn - Norič 7:1

Arsenal - Everton 7:0

Mančester junajted - Barnsli 7:0

Blekburn - Notingem Forest 7:0

Notingem Forest - Mančester junajted 1:8

Midlzbro Mančester siti 8:1

njukasl - Šefild Vensdej 8:0

Čelsi - Vigan 8:0

Sautempton - Sandrlend 8:0

Mančester Siti - Votford 8:0

Totenhem - Vigan 9:1

Sautempton - Lester 0:9

Mančester junajted - Ipsvič 9:0

Video: Opa! Hteo je da nadmudri golmana, ali nije se on poslednji smejao

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    28. oktobar 2019 | 16:10

    Ок, голмански квалитети су једно, али људски, морални су друго. Лично, не верујем да је отац једног нашег голмана враћао пасош, па се после предомислио...и то човек...пих...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA