≫ 

Tumba otkrio detalje izbacivanja Jovića iz tima Srbije: Vi ste posle mesec i po dana saznali za Luku

Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost - ističe selektor Ljubiša Tumbaković

  • 33
Ljubiša Tumbaković, Luka Jović Foto: MN Press

Fudbaler Real Madrida i jedan od najtalentovanijih mladih napadača Evrope i sveta Luka Jović nije se našao na spisku reprezentacije Srbije za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom, a posle priče da je "izbačen iz reprezentacije" oglasio se i selektor Ljubiša Tumbaković. 

On je gostovao na štandu Srpskog telegrafa na sajmu medija gde je objasnio svoju odluku  posle Lukinog samoinicijativnog  napuštanjareprezentacije posle meča s Portugalom pred put u Luksemburg.

- Vi ste tek posle mesec i po dana saznali problem koji se napravio oko njega. Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mogo posla. Moja odgovornosti i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere. I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao sto je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i, logično, isključio sam ga iz tima - istakao je Tumbaković i dodao:

- Šta će dalje da se desi, zavisi samo od Luke Jovića. Od njegovih nastupa u dresu Real Madrida i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama. I najvažnije od toga kakav će pristup ubuduće da ima prema reprezentaciji i kolektivu - rekao je Tumbaković za Srpski telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve jasno...

    28. oktobar 2019 | 11:02

    Luka Jovic kao nas najtalentovaniji igrac, odlican napadac vise nije interesantan za FSS je l je potpisao visegodisnji ugovor sa tamo nekim Real Madridom, tako da u narednih 5-6 godina ti isti iz FSS i oko njega nemaju intetes oko Jovica. Sad se guraju igraci koji treba da se prodaju u skorije vreme...

  • Milan

    28. oktobar 2019 | 12:02

    Tumba samo napred. Ko ga nema bez njega se može. Ko je on da se tako ponaša. Mitar se dokazao 31 gol za repku. Trči bori se. Ovaj je pored Mitra čist višak. Sad ćemo menjati stalno selektore zbog nekih umišljeniš likova. Ko hoće neka igra ko neće ne treba mu dizati cenu. Cena se pokazuje na terenu

  • Srbin

    28. oktobar 2019 | 11:35

    Cekajte,Muslin je dobio otkaz iako se kvalifikovao za svetsko prvenstvo zato sto nije pozivao Sergeja u reprezentaciju. Tumbakovic ne poziva Jovica a Krstajic nije Milivojevica i nikom nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA