≫ 

U Arsenalu grme na VAR sudije: Pa on nikada nije ni sudio u Premijer ligi!

Pobedonosni gol poništio sudija koji nema ni jednu utakmicu u najjačoj engleskoj ligi

  • 2
Arsenal-Kristal Palas Foto: AP/Tanjug

Iako su godinu dana čelnici Premijer lige studirali VAR kao bi ga primenili što bolje i preciznije, u praksi se pokazuje sve suprotno jer je sve veći broj spornih situacija, a poslednja je poništen gol Arsenala za pobedu protiv Kristal Palasa.

Već godinama Engleska ima velike probleme sa sudijama, koje nisu na nivou najbolje lige na svetu kakva je Premijer liga. Problem je toliko ''dubok'' i ''širok'' da su čelnici lige pre nekoliko godina izjavi da ne mogu da kazne sudiju koji napravi očiglednu grešku jer nemaju dovoljan broj sudija koji bi mogli da popune ''rupu''.

Sada je njihov broj morao da se poveća zbog VAR-a. Tako se sada za sporne situacije pitaju i pojedine sudije koje nikada nisu sudile meč u Premijer ligi, a to se upravo dogodilo na utakmici između Arsenala i Kristal Palasa kada je glavni VAR sudija bio izvesni Džered Džilet.

Arsenal-Kristal Palas Foto: AP/Tanjug

Iako su prvi na udaru uvek glavne sudije, u ovom slučaju Martin Etkinson, ipak je glavni krivac dotični Džilet.

Neverovatna je činjenica da do sada glavni arbitri u Premijer ligi ni jednom nisu gledale snimak nego su se uvek oslanjale na odluku VAR sudije.

Pomenuti Džerard Džilet je Australijanac koji u svom siviju ima samo utakmice tamošnje lige i samo po jedan meč u Čempionšipu i u Liga kupu.

VAR u Engleskoj se malo razlikuje od onoga u Ligi šampiona, a to je tako nakon ''temeljnog studiranja'' od godinu dana svih prednosti i mana. Jedno od pravila glasi da se u VAR sobi nalaze tri osobe, režiser koji premotava sporne situacije, pomoćnik koji gleda uživo utakmicu dok glavni pregledava snimak i glavni koji sam i isključivo on, bez pomoći ostale dvojice donosi konačan sud.

Arsenal, Nikolas Pepe Foto: Tanjug AP

Odluka VAR-a, odnosno Džerarda Džileta je kumovala da Arsenal ne povede i verovatno pobedi sa 3:2 Kristal Palas, pa se tako utakmica završila sa 2:2. Gol Sokratisa Papastopulosa je poništen zbog faula u ranijoj fazi akcije kada su svi igrači u pokušaju da se dokopaju lopte počeli da padaju.

Nakon utakmice trener Arsenala Unaj Emeri je bio kivan na VAR sudiju, ali i na glavnog što nije pogledao snimak.

Treći gol za nas, to nije bio prekršaj. Ko je čovek koji je to odlučio? Da je sudija pogledao situaciju ne bi dosudio prekršaj. To je obaveza sudije - istakao je Emeri.

Taj detalj možete pogledati na 1:22 u videu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    29. oktobar 2019 | 06:57

    Jel’ su se ovi amateri iz Arsenala, iz Londona, posavetovali sa expertima iz ., partizana. najbolji su na trzistu trenutno..cvile i za sta se ne treba, jeftino, uvek mali partizan zovite:$))

  • Luidji

    29. oktobar 2019 | 09:26

    Od ovoga VARa samo Liverpul koristi ima, cirkus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA