≫ 

Džajić ga doveo u Zvezdu, nestao posle meča sa Partizanom, a sada je dobio otkaz i u 2. ligi BiH

Da li se sećate Anida Travančića?

  • 5
Anid Travančić Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Za priču o Anidu Travačiću i nije potreban neki poseban povod, dovoljna je samo informacija da je nekadašnji vezista Sarajeva, Novog Pazara i Radničkog iz Niša pre nešto manje od mesec dana dobio otkaz u drugoj ligi Bosne i Hercegovine!

Informacija koja nas na ''blic'' vraća u prošlost i vreme kada je Travančić bio na probi u Crvenoj zvezdi, zatim i nestao posle meča sa Partizanom, a branio je i boje Radničkog iz Niša.

Sasvim dovoljno da se prisetimo njegove karijere u Super ligi Srbije!

Travančić je u Zvezdu stigao 2013. godine na probu, zajedno sa Sašom Jovanovićem iz Kolubare. Njega su na Marakanu na probu doveli tadašnji sportski direktor Zoran Stojadinović i predsednik Dragan Džajić.

- Njega je doveo Džaja preko svojih kontakata u Čeliku iz Zenice. Njih dvojica nas ne koštaju ništa više od tuširanja - rekao je Stojadinović tada.

Zoran Stojadinović Stojadinović na jednom od okupljanja Zvezde Foto: MN Press

Travančić je išao na pripreme sa Zvezdom, ali je posle mesec dana morao da se vrati u BiH. Razlog - Slaviša Stojanović nije bio zadovoljan onim što vidi, a i moralo je da se plati određeno obeštećenje za njega.

Te sezone Travančić je završio u Sarajevu,a  preko TOŠK-a i Proletera iz Teslića stigao je do Novog Pazara 2016. godine. Stigao - i nestao! Posle meča sa Partizanom.

Naime, Novi Pazar je gostovao u Humskoj u novembru pre reprezentativne pauze, a trenutak kada je Travančić izašao iz igre bio je poslednji gde su ga čelnici Novog Pazara videli. Travančić je tada izašao tri minuta pre kraja poluvremena, a Zoran Govedarica je svoj potez objasnio time da se ''fudbaler nije dovoljno zalagao na terenu.''

Govedarica je u međuvremenu napustio klupu Pazaraca i na njegovo mesto je stigao Izet Ljajić koji je i otlrio šta se dešava.

- Ne znam gde se nalazi, a koliko znam nije se javljao ni saigračima. Poslednji put sam ga video posle utakmice s Partizanom. Od tada mu se gubi svaki trag. On je predmet klupskih organa, ne moj.

Anid Travančić Travančić (broj 10) na meču sa Partizanom Foto: partizanrs

Travančić je završio epizodu u Novom Pazaru i u januaru 2017. je pojačao Radnički iz Niša. Na opštu radost tadašnjeg trenera Nišlija Milana Rastavca.

- Dobili smo vrlo darovitog momka, klasičnu "desetku". Imao je ponude i Crvene zvezde i Vojvodine, ali se ipak odlučio da dođe u Niš i moram da priznam da sam veoma zadovoljan njegovim angažmanom. Verujem da će se brzo uklopiti i da će u Radničkom do kraja izbrusiti svoj talenat - rekao je Rastavac tada.

Vezista je posle Radničkog kratko igrao u Austriji, da bi ovog leta pojačao TOŠK. Ipak, već 1. oktobra je dobio otkaz u klubu koji igra federalnu ligu, odnosno drugu ligu Premijer lige BiH.

Kao razlog za njegovo otpuštanje mediji u BiH su naveli ''nedisciplinu i neispunjavanje obaveza u tom klubu''. Navodno je sa treninga izostajao zbog ''burnog i privatnog života''.

Video: Bivši igrač Partizana skautirao novo pojačanje Zvezde iz APOEL-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pirke

    28. oktobar 2019 | 20:18

    Nije veca prevara od igraca od naseg Sadika!!!

  • Prcko

    28. oktobar 2019 | 19:30

    Kako bre nestao? Odmah Dzajic da ga pronadje.

  • Косингас

    28. oktobar 2019 | 23:47

    Траванчић је изузетан фудбалер, велики таленат, али луда глава. Потиче из богате породице, фудбал доживљава као забаву, а не као посао. Отуда и не чуди што је овако завршио. Иначе, фудбалер на слици са бројем 10 није Анид Траванчић. Анид је плавуша, густе косе, мало пуније грађе... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA