Kolinda objasnila izjavu da je Rijeka bila rezervni klub Zvezde i Partizana: Pre ću da krepam...

Nedugo posle ove izjave i Rijeka se ponovo oglasila

  • 10
Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske na utakmici u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske, detaljno je objasnila svoju izjavu koja je izazvala veliku buru u komšiliku, a tiče se Rijeke, Crvene zvezde i Partizana!

Podsetimo, Kolinda je rekla da je Rijeka bila rezervni klub večitih što je bilo dovoljno da se odmah u ponedeljka ujutru nađe na stubu srama.

Međutim, tokom dana je poslala pismo na adresu Rijeke i tamo napisala:

- Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentovaniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sedeli su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentovani, ali politički podobniji, dobijali priliku. U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterisala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i niko ne može da me uveri u suprotno.

Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/AP

- Armada je, pritom, uvek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj fudbalski klub, svoje 'Bele'. 'Krepat' ma ne molat' je i moje životno geslo i danas i budite uvereni kako ću pre krepat' nego se odreći svoje Rijeke. To sam spomenula i u govoru, zahvaljujući svojoj porodici i voljenoj domovini, posvećujem im Fulbrajtovu nagradu za životno delo - piše u saoštenju predsednice.

Nedigo zatim, na svom zvaničnom sajtu oglasila se i Rijeka.

- Rijeka drži kako naš klub oduvek bezrezervno pripada svojim navijačima, svom gradu, svom kraju, Hrvatskoj i svima koji je nose u srcu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    28. oktobar 2019 | 21:27

    Ovi su ozbiljno bolesni!!!

  • Kita-rovic

    28. oktobar 2019 | 22:19

    Fali tebi draga one stvari

  • Mako

    28. oktobar 2019 | 23:11

    Političari preko sporta pokušavaju da dobiju glasaće i neverovatno je koliko nisko mogu pasti a nadam se da će glasači znati da ocene i nagrade ovakve niskosti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA