Sudijska komisija analizirala sporne detalje Zvezde i Partizana: Ovoga puta su imali dosta posla!

Ipak, opšti zaključak je da na mečevima večitih ništa nije bilo sporno

  • 10

Igor Radojičić, predstavnik Sudijske komisije FSS, analizirao je u redovnoj emisiji TV Arena Sport (Pregled kola) sporne situacije u 13. kolu Super lige Srbije!

Najviše pažnje, svakako, privukle su one situacije koje su viđene na utakmicama Crvene zevzde i Partizana. Podsetimo, Zvezda je u Surdulici pobedila radnik sa 5:0, uz dva penala, dok su crno-beli bili bolji od Spartaka u Humskoj rezultatom 4:0 - uz jedan penal.

Što se tiče utakmice u Surdulici, Radojičić je rekao:

- Ispravna je odluka kod penala za Zvezdu u 5. minutu. Ben je prvi došao do lopte, sklonio je, ali golman ga sapliće i sve je ispravno. I drugi kazneni udarac je bio ispravan. Lopta je pogodila igrača Radnika u ruku. Međutim, sudija nije najboje video ceo kazneni prostor i da je video možda bi pustio da se igra nastavi. Da je sačekao sekund, dva, bio bi mnogo lepši utisak suđenja, jer bi dozvolio prednost posle koje je Zvezda dala gol.

Sporna su bila i dva prekršaja Zvezde, odnosno Jovančića kao poslednjeg igrača i Degeneka na sredini. S tim da je Australijanac imao već žuti karton.

- Jeste postojao kontakt Jovančića i Makarića, ali igrač Radnika pravi još jedan kontakt i teatralno pada. I da je svirao prekršaj, ne bi mogli da mu zamertimo. Što se tiče Degeneka, on je imao žuti, ali taj prkeršaj nije bio za žuti. Bitno je koliko povlačenje traje. Nije svako povlačenje za žuti, jer napad nije obećavajući. Igrač Radnika ne ide kao golu, već ka drugom igraču Zvezde.

Što se tiče meča u Humskoj i spornih situacija, član Sudijske komisije nije imao dilemu - sve je bilo čisto!

- Kod prvog gola Partizana se radi o santimetrima, a ukoliko postoji određena dilema onda se prednost daje napadačima. Mislim da je ovde sve regularno kod gola Partizana, jer mi se čini da su bili u liniji. Penal za Spartak nije bio na isteku pola sata, jer nije postojala namera. Jeste igrač Spartaka pao, ali je Sadik bio jači u duelu.

Radojičić je potvrdio i to da je bio čist penal za crno-bele u drugom poluvremenu, kao i da nije bilo ofsajda kod trećeg gola Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorge

    29. oktobar 2019 | 11:10

    Ne analizirate penal koji je napravio mustafa na milosevicem

  • Prcko

    28. oktobar 2019 | 23:12

    Kaže prednost se daje napadaču, jel čujete grobari... Ben čak i nije bio u liniji već metar nazad kad mu je poništen onaj gol protiv vas... A vi jadni uvek oštećeni...

  • GROBAR PODGORICA

    28. oktobar 2019 | 23:15

    Ovaj ko bajagi sudijski ekspert je jedan veliki mudroser. On ne zna o fudbalu skoro ništa a ekspert je jedino za zvezdine penale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA