≫ 

Maradonu bogovski ispoštovali u bivšem klubu - doneli mu tron: El Pibe sedeo kao car i slavio 4:0!

Njuels se poklonio božanstvu, i to na 59. rođendan slavnog asa

  • 2
dijego maradona Foto: TNT/printscreen

Njuels Old Bojs iz Rosarija je jedan od klubova u kojem je veliki Dijego Maradona proveo deo svoje spektakularne karijere, istina zadržao se samo godinu dana tamo (1993/1994), ali i to je bilo dovoljno da mu se klub, navijači, slobodno možemo reći i čitav grad, svesrdno poklone i pokažu mu najveće poštovanje.

Maradonin tim Himnasija la Plata savladao je domaći sastav 4:0, a El Pibe, koji je istog dana proslavio 59. rođendan, utakmicu je vodio iz specijalne fotelje koja simboliše tron!

Aluzija je jasna - stigao je bog.

Pre početka utakmice koja će se pamtiti upravo po neverovatnom prijemu koji je imao Maradona, domaćini su postavili fotelju kako bi najveći fudbalski sin Argentine udobno sedeo, što je i najbudlji iskaz obožavanja, ali i pomoć zbog Dijegovih trošnih kolena koja mu zadaju ozbiljne muke poslednjih godina.

Koliko je Maradonin dolazak podigao na noge sve u Njuelsu svedoči i to da su navijači satima pred meč bili pred hotelom u kom su odseli gosti i pevali svom idolu, a ovaj ih sa terase pozdravljao i pevao sa njima.

Na samoj utakmici, u direktnom prenosu, jedna kamera nazvana "Diego cam" bila je angažovana sa specijalnim zadatkom da snima isključivo Dijega i njegove reakcije iz fotelje. Sve je bilo kao u bajci za velemajstora, čak je i njegov tim odigrao utakmicu sezone - slavio neočekivano ubedljivo protiv tima iz gornjeg dela tabele iako je do ove runde držao "fenjer" na tabeli argentinskog šampionata.

Posebno je Dijega dirnula posveta koju mu je uručio kapiten Njuelsa Maksi Rodrigez neposredno pred početak meča, kada je stadion kuljao od emocija.

Ako je to uopšte važno u danu kada je Maradonina pojava zasenila bukvalno sve drugo što se dešavalo, strelci za Himnasiju bili su Kontin u 40. minutu, Saire u 50, Tijanović u 51, i Garsija u 56.

Video: Kakav doček za Maradonu! Zapaljeni stadion za kralja fudbala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA