≫ 

Hronologija sukoba Lalatovića i Grobara: Posle incidenta u tunelu navijači više nisu birali sredstva

Protiv Partizana je uvek bio posebno motivisan, kao i najvatrenije pristalice Partizana koje imaju različit repertoar uvreda za njega

  • 11

Nenad Lalatović nikada nije krio da mu je Crvena zvezda nešto više od toga da je samo nosio dres najtrofejnijeg srpskog kluba!

Zbog toga je često, možda i prečesto, bio na udaru navijača Partizana. Bez obzira koji klub je vodio. Iako je svojevremeno rekao da on protiv kluba iz Humske nema ništa i da ima veliki broj prijatelja partizanovaca.

- Ja Partizan ne mrzim, samo ne navijam za njega. Ljudi me često pogrešno tumače, verovatno zbog tog mog temperamenta. Ja jesam zvezdaš i jesam odrastao na Marakani, gde sam naučen kao igrač da pobeđujem Partizan, ali nikada nisam mrzeo taj klub.Uvek sam imao dobre drugare tamo. Tu mislim na Sašu Ilića, Duljaja, Delibašića, Ilieva, Vladu Ivića i mnoge druge. Kako da mrzim, na primer, Duljaja i Vukića koji su spavali u mojoj kući dok smo igrali za Šahtjor? To su moji prijatelji - jasan je bio Lalatović.

Međutim, Grobari ne haju za te Lalatovićeve reči i svaki put ga dočekaju ''na nož'', bez obzira na kom su stadionu.

Čini se da je sve počelo u sezoni 2013/14, kada je Lalatović sa Napretkom pobedio Partizan i pomogao Zvezdi da ode na +6 u jeku borbe za titulu. I to baš pred večiti derbi koji su crno-beli potom dobili sa 2:1.

FK Crvena zvezda - FK Radnicki, Nenad Lalatović

Nenad Lalatović; Foto: Marko Todorović

Ispostaviće se kasnije da je upravo taj poraz i presudio ko će biti prvak Srbije, a Lalatović je posle tog meča u Kruševcu ''ujeo'' Grobare.

- Drago mi je što sam, kao bivši igrač i kapiten pomogao Zvezdi da dođe do titule - rekao je tadašnji trener Čarapana.

Lalatović je vrlo brzo promovisan u trenera Zvezde i već na prvom derbiju smo videli onaj njegov incident sa navijačima Partizana. Pre nego što je dao izjavu za TV Arena Sport, Lalatović je nekom od navijača poručio:

- Dabogda propao, majku ti j***m - odbrusio je Lalatović onako više za sebe.

Nenad Lalatović

Printskrin: Youtube/Rudyvgd2

Usledilo je i objašnjenje te situacije, samo dan posle derbija.

- Lalatoviću, je*em ti mrtvu decu - rekao je Lalatović za Telegraf tada povike koji su usledili pre psovke: - Nisam mogao da ostanem imun. Pa, da li je to normalno? Ja imam malu decu kod kuće.

Kao da je potom usledilo primirje dok je Lalatović bio trener Borca iz Čačka, ali novi sukob na relaciji sa Grobarima viđen je 2016. godine. Tada je vodio Vojvodinu i pokazao je srednji prst navijačima crno-belih koji su ga žestoko vređali pre meča u Humskoj.

Dok je bio u Čukaričkom, ponovo je utihnuo rat sa Grobarima koji se razbuktao kada je Lalatović preuzeo Radnički.

U martu ove godine su ga brutalno vređali u Humskoj, a on im je odgovorio tako što se veselio golu svog tima.

Na istom meču su ga gađali upaljačima, flašama, futrolom za naočare koja je pogodila njegovog pomoćnika Dragana Šarca.

Potom je i u aprilu iste godine bio na meti Grobara koji ga umalo nisu pogodili topovskim udarom u trenutku kada je išao u svlačionicu. Takođe, pevali su mu i uvredljivu pesmu poredeći ga sa Pablom Eskobarom.

Bilo je to u prvoj utakmici polufinala Kupa koju je Partizan dobio sa 1:0, ali je Radnički nekoliko dana kasnije slavio sa 3:1 u prvenstvu. Naravno, Grobari su se opet okomili na Lalatovića.

Posle meča, dok je davao izjavu, Grobari su "standardnim repertoarom" skandirali treneru Radničkog, što ga je nateralo da im u prenosu uživo odgovori.

- Samo da se javim navijačima Partizana. Neka mi vređaju porodicu. Ovo je pobeda i moju porodicu. neka shvate da meni i mojoj porodici ne mogu ništa. Ovo je pobeda mojih igrača. Zaslužena pobeda. Pokazali smo šta možemo i da smo u ovom trenutku bolji od Partizana. 

Lalatović je na tom meču čak i krenuo ka Grobarima u jednom trenutku, ali su ga smirili Nemanja Nikolić i Bojan Ostojić.

Lalatović je bio na meti Grobara i tokom revanša polufinala Kupa (1:1), a od tada nije igrao protiv Partizana. U međuvremenu je dao jednu izjavu koja se nije svidela navijačima crno-belih.

- Ne znam da država pomaže Crvenoj zvezdi, ali znam da je ranije mnogo godina pomagala Partizanu. Pre sedam-osam godina, hteli su da unište i Crvenu zvezdu, i Vojvodinu i sve što je crveno-belo, ali nisu uspeli.

Nema sumnje da nas u subotu očekuje zanimljivo popodne, kada u 14 časova Lalatović i njegova Vojvodina budu istrčali na teren u Humskoj. Podsetimo, Vojvodina je ispred Partizana na tabeli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    1. novembar 2019 | 21:20

    Sa kojim god timom izađe Lala nakanta grobare , tako da i sad ima da bude isto Lala majstor ....

  • Danilo

    1. novembar 2019 | 20:24

    Drago mu je sto je tada ponogao Zvezdi. Pa on je Zvezdi pomagao na svakoj utakmici jer ciji god je bio trener to je protiv Zvezde uvijek bila klasicna sklanjalica. Jedino Zvezdi nije mnogo pomogao kad je bio njen trener. U vjecitim derbijima npr. velika nula.

  • Rade

    1. novembar 2019 | 20:58

    Ne pravdam navijače ali mnogo veći Zvezdaši nisu imali problema sa navijačima. Nije stvar u temperamentu već u dijagnozi. Da nema ledja već bi tužilac ispitao njegov slučaj iz Niša

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA