Zanimljiva ideja: Super liga sa manjim brojem klubova i da stranac menja stranca!

Videćemo hoće li se ona možda ostvariti u budućnosti

  • 2

Tokom opširnog intervjua koji je dao za Telegraf, sportski direktor FSS Vladimir Matijašević dao je svoje mišljenje i povodom sistema takmičenja u Super ligi!

On smatra da bi smanjenje lige možda bilo efikasnije, kao i da je dosta toga na klubovima koji su sami tražili ovakav sistem.

- U prethodne dve godine je bilo zanimljivo, ali je bilo i nekih problema koliko se sećam. Ovo sad, videćemo. To nekim klubovima odgovara, nekima ne. I uvek će tako biti - rekao je Matijašević i dodao:

- Ali činjenica je da treba naći neki sistem koji je dugotrajan. Da li će biti sa podelom, bez podele, smanjivanjem lige... Možda i to u budućnosti. To je moje lično mišljenje, naravno. Bolje je da imamo dve jake manje lige, ali opet ponavljam da je to moje mišljenje.

Vladimir Matijašević Foto: MN Press

Govorio je sportski direktor FSS i o povećanju broja stranaca.

- Ja sam direktor reprezentacije i u reprezentaciji stranci ne mogu da igraju. Nisam za to, jer moram da pazim na naše trenere, na sve. Možda da se nađe neki metod, da stranac mora da menja stranca, da se vodi računa i o srpskom fudbalu, ali i da kvalitet fudbala bude bolji. Kako će sve to da bude, to će sve morati sa klubovima da se dogovori - jasan je bio Matijašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • terza1.

    1. novembar 2019 | 15:37

    Liga od 12 klubova, trokružni sistem. Broj stranaca ne ograničavati.

  • Coda

    1. novembar 2019 | 13:57

    Najbolje bi bilo kad bi imali ligu od 10 klubova ili maksimalno dvanest pa da se igra cetri puta jer kad se pogleda nase prvenstvo do desetog mesta svi su izjednaceni po kvalitetu izuzev zvezdu i partizan. I zvezdi i partizanu bi odgovaralo da imaju vise derbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA