≫ 

Emocije naviru: Zagrljaji Savićevića i Masara, udarnih pesnica najmoćnijeg Milana u istoriji!

Tandem koji je devedesetih godina terorisao odbrane u Evropi i Seriji A u dresu Milana

  • 19
dejan savićević Foto: facebook/danielemassaroorigina

Fudbalski klub Milan "zlatne godine" je imao početkom i sredinom devedesetih godina, bio je to tim koji je pod Kapelovim mandatom harao Serijom A i pokorio Evropu na vrhuncu moći, u finalu Lige šampiona 1994. godine, rezultatom 4:0.

Akteri tog nezaboravnog sudara bili su Dejan Savićević i Daniele Masaro, udarne pesnice "rosonera" koji su funkcionisali kao "švajcarski sat", bilo je milina gledati ih kako su se poigravali sa rivalima, a u Atini su zasijali kao nikad do tada.

Masaro je bio dvostruki strelac, jednom na asistenciju Genija, Dejo je kultnim lobom preko Zubizarete bacio Italijane u trans, a Marsel Desai je stavio tačku na jednu od najvećih pobeda slavnog kluba.

Takvi trenuci se ne zaboravljaju, protagonosti tog vremena i danas prepričavaju slavna vremena, a upravo su se Dejo i Masaro sreli skoro, obnovili uspomene.

Zagrljaj nekadašnjih saigrača i velikih prijatelja sve govori, a ne možemo da se otmemo utisku da Masaro prosto obožava predsednika FS Crne Gore, uz kojeg je, oko toga nema dileme, postao bolji igrač nego što bi to bio na nekom drugom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    2. novembar 2019 | 02:06

    Slusaj ovog sa dilemom ko je veci Srbin..a legenda kluba mu je Vokri Fadilj. Dejan Savicevic je Zvezdina legenda, svaki navijac Crvene Zvezde koji je imao srecu da ga gleda uzivo, ili na TV zna ko je Dejan Savicevic, i dan danas ga volimo..hvala momcino, hvala jer si me ucinio ponosnim! I sada je tako. Ali politika..kad je pljuvao igrace i Terzica, vredjao je i pominjao Srbiju..i on je preterao, nije trebao tako, pa kako precutati? Steta. Valjda ce biti sve u redu u buducim godinama. U svakom slucaju, sad i uvek, ziv bio Dejane Savicevicu! Hvala..

  • lemi

    1. novembar 2019 | 20:15

    e ganci, deja je bio igracina...jedini vas igrac koji je bas ostavio trag u svetskom fudbalu a vi nesto branite srbiju od njega, svi srbi na poligraf pa da vidimo ko je veliki srbin

  • Krajišnik Knin

    1. novembar 2019 | 18:19

    Baš me briga za tim Milogorcem koji ima problem sa svojim identitetom kao i mnogi drugi Crnogorci koji kažu da nisu Srbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA