• 4

Duh Brazila na Marakani: Žander uveo kapueru u fudbal, izveo ples pred klupskim kamerama

Fudbal, pa borilački ples - kod Brazilca je ovakav raspored prioriteta

  • 4

Ekipa Crvene zvezde u svojim redovima ima i jednog vrsnog poznavaoca brazilskog borilačkog plesa, kapuere. Pogađate, u pitanju je Žander, koji je pred klupskim kamerama demonstirao niz pokreta za koje kaže da su mu i te kako pomogli da unapredi i fudbalske veštine.

Pošto se razmahao rukama i nogama na travi "Marakane", Zvezdin Brazilac je približio gledaocima istoriju kapuere i kada je on počeo da je praktikujea.

- Kapuera je vrsta borilačke veštine koju su osnovali Afrikanci i tradicionalna je u Brazilu. Još od malih nogu vežbao sam kapoeru sa ocem, ona zauzima važno mesto u mom životu i jako volim da se bavim njome.

Fudbaler koji je brzo pobrao simpatije navijača Zvezde od letošnjeg dolaska, kaže da se često vraća kapueri, ona ga opušta i relaksira.

- Danas uz fudbal nemam mnogo vremena, ali kad god ugrabim slobodan trenutak vratim se kapueri. Kapuera je istovremeno vrsta plesa za koju je potrebno dosta gipkosti, elastičnosti i umešnosti i volim da joj se posvetim kada mogu.

Preporučuje je svima, i profesionalcima i rekreativcima, jer je izuzetno korisna za telo.

- Kapuera mi pomaže u fudbalu, jer za nju je neophodna fleksibilnost i gipkost. Danas kada treniram fudbal, volim da se igram i izvodim određene pokrete iz kapuere. To je igra, ali pomaže mi u fudbalu i volim da izvodim pokrete, koliko ih se sećam, mada ima stvari koje sam zaboravio jer sam se davno njome bavio.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • moi

    u propalom meču je zakucao loptu u sopstvenu mrežu u stilu kapoere :)

  • Ujka Zitko PFK

    Cirkus kolorado😂😂😂😂

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima