≫ 

Mesi u čudu, volej Nemanje Radoje nokautirao Barselonu!

Sjajan meč srpskog fudbalera za Levante u velikoj pobedi nad šampionom - 3:1

  • 1
nemanja radoja Foto: Tanjug/Ap

Šampion je poklekao u Valensiji, a "patosirao" ga je srpski fudbaler Nemanja Radoja!

Bivši igrač Vojvodine efektnim volejem zaokružio je adrenalinski nalet domaćeg tima, koji je u samo sedam minuta, od 0:1 (Mesi iz penala u prvom poluvremenu), obrnuo na 3:1 i ostvario najveću pobedu sezone - 3:1.

Pogledajte majstorski gol Radoje, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača Katalonaca, promenila pravac i prevarila Ter Štegena, za delirijum na stadionu "Siudad de Valensija".

Ekstaza je slaba reč da opiše raspoloženje navijača Levantea posle gola Radoje, proključale su tribine, klicale su Srbinu, mada je bilo malo onih koji su na poluvremenu mogli da opklade u preokret.

nemanja radoja Foto: Tanjug/Ap

Barselona je u Valensiju stigla posle sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, nakalemili su se trijumfi Katalonaca jedan za drugim, mada svako ko je ispratio ovaj niz Katalonaca nije ostao do kraja ubeđen o nedodirljivosti tima Ernestea Valverdea.

Barsa je vrlo ranjiva.

Već je utakmica Lige šampiona sa Slavijom ogolila mnoge mane tima Ernestea Valverdea. Ostala je, ipak, nekažnjena slaba partija iz Praga, ali i tada je bilo jasno da će već neko kazniti šampiona. Levante je sačekao Katalonce nespremne da odgovore na kvalitetnu partiju rivala - retko viđenom kanonadom!

Mesijev gol pao je u zaborav kada je krenula serija domćaeg tima. U 61. minutu Hose Kampanja je sa 15 metara matirao Ter Štegena, tom golu kumovao je pritisak igrača Leventea na zadnju liniju Barse, a po istom scenariju domaći tim je preokrenuo.

nemanja radoja Nemanja Radoja slavi gol za Levante protiv Barselone Foto: Tanjug/Ap

Pogodio je Majoral, još lepše, još efektnije od saigrača. ponovo je Ter Štegen intervencijom samo ulepšao trenutak koji je, čini se, napola slomio borbeni moral gostiju.

Najgore od svega po Katalonce je što su, pored dva primljena gola u tom momentu, "bili zreli" za još dva, i o tome će Valverde morati dobro da porazmisli kada bude analizirao debakl.

Za kraj, rekosmo, Radoja je stavio tačku na turbo nalet Levantea, lopta ga je "slušala", odsela u mreži šampiona Španije.

Tim iz Valensije je vrlo dobar ove sezone, trenutno je osmi sa 17 bodova, primera radi Barsa ima tek pet više na prvoj poziciji koja joj je sada, nakon nepotpunog 12. kola, ugrožena odnekolicine klubova.

Primera, 12. kolo

Espanjol - Valensija 1:2

(Roka 31p - Pareho 69p, Gomez 80)

Levante - Barselona 3:1

(Kampana 61, Majoral 63, Radoja 68 - Mesi 38p)

Sevilja - Atletiko Madrid 18.30

Real Madrid - Betis 21.00

nedelja:

Valjadolid - Majorka 12.00

Viljareal - Atletik Bilbao 14.00

Osasuna - Alaves 16.00

Selta - Hetafe 18.30

Leganes - Eibar 18.30

Granada - Real Sosijedad 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA