FIFA zapretila Kardifu: Platite Salu, ili ćete tri prelazna roka biti bez pojačanja

Sledi nova žalba velškog kluba koji se takmiči u Čempionšipu

  • 4

Svetska kuća fudbala FIFA preti Kardif Sitiju zabranom transfera dugom godinu i po dana, odnosno tri prelazna roka, ukoliko ne plate prvu ratu od šest miliona evra za bivšeg napadača Nanta Emilijana Salu.

Sala je poginuo u avionskoj nesreći krajem januara kada je malim avionom Pajper Malibu leteo iz Nanta za Kardif i kada se avion srušio u Engleskom kanalu.

FIFA je u septembru iznela razloge zašto Kardif treba da plati za transfer Emilijana Sale, iako Argentinac nikada nije ni stigao da zaigra za svoj novi klub.

Komitet koji se bavi statusom igrača ima isto mišljenje kao i FIFA, dok se Kardif branio da Sala zvanično nije bio njihov igrač u trenutku pogibije.

Isto telo je odbilo Kardifov argument i tvrdnjom da je Fudbalski savez Velsa dva sata pre kobnog leta preduzeo sve potrebne korake da se Sala i zvanično smatra igračem Kardifa.

Slučaj se našao pred Sudom za sportsku arbitražu, a u naredne dve nedelje će Kardif uložiti novu žalbu. Velški klub mora da isplati ukupno 15 miliona funti, odnosno oko 17,3 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA