Tadić nije u formi kao prošle sezone, to i on zna: Holanđani kude, a Srbin sprema "osvetu" Čelsiju

Zabrinuti su za Ajaks jer jedna od ključnih karika ne radi kako može i ume

  • 0

Bivši holandski reprezentativac i as Barselone Ronald De Bur kaže da srpski vezista Dušan Tadić još uvek nije "ubacio u petu" brzinu, odnosno da nije na nivou iz prošle godine u ovo vreme.

- Tadić nije u najboljoj formi. Sezonu je počeo dobro, ali dao je samo jedan gol na poslednjih deset utakmica. Prošle sezone je imao osam golova u prvih deset utakmica - kazao je De Bur.

Dodao je i da se na terenu može biti aktivan na mnogo drugih načina, poput presinga, dobrog dodavanja ili "boks tu boks" igre, ali De Bur smatra da je i Srbin svestan toga da može i bolje.

- Možete na terenu da budete uticajan igrač na drugi način, ali mislim da Tadić dobro zna da nije u formi kao na startu sezone. Nije još to onaj igrač kojeg svi znamo iz prošle sezone. On je u padu forme što je normalno da se dešava - objasnio je De Bur.

Hakim Zijeh, Dejli Blind, FK Ajaks Foto: AP/Tanjug

Ajaks se u međuvremenu sprema da se revanšira Čelsiju i za još jedan susret u kom neće biti favorit pošto je u prvom, 23. oktobra, izgubio 1:0 golom Mišija Batšuaija.

Kao neko ko je s uspehom igrao u Sautemptonu, Tadić kaže da Englezima ne odgovara brzi protok lopte.

- Plavci su dobili većinu svojih zvaničnih utakmica u poslednje vreme, ali pre dve nedelje ni mi nismo odigrali dobru utakmicu. Imali smo prostora, ali ga nismo koristili. Previše smo trčali sa loptom, a brza igra i dodavanja, to je ono što engleski timovi ne žele - rekao je Tadić.

On je uz to odgovorio i na spomenute primedbe da nije baš u zavidnoj formi, tvrdeći da pozicija nije problem i da tu ne bira, dok god svi igraju kao tim.

- Desno, levo, desetka, napadač, volim sve, ne biram i dok god mi igramo svoju igru, izaći ću i ja i igrati dobro - rekao je Tadić i dodao da je poređenje sa prošlom sezonom besmisleno zbog više razloga, pre svega zbog više igrača koji su napustili klub u međuvremenu.

Meč između Čelsija i Ajaksa se igra od 21 sat u okviru grupe H u kojoj Plavci drže prvo mesto sa šest bodova, koliko ima i Ajaks, dok Valensija ima četiri, a Lil jedan bod.

Video: Tadić posle poraza od Portugala i kvalifikacijama: Treba biti realan...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA