≫ 

Haotične scene u Londonu: Ajaksu se sve srušilo u trenu, da li je sudija Roki pacer ili majstor?

Ne pamtimo da se ovako nešto odigralo - gosti dobili dva crvena kartona zbog situacija iz iste akcije

  • 4
fudbaleri ajaksa Foto: Tanjug/Ap

Trebalo je gledati utakmicu Čelsija i Ajaksa u Londonu...

Šta se sve izdešavalo u 90 minuta fudbala na "Bridžu", teško je opisati, a pored osam golova u egalu (4:4), i to nakon vođstva gostiju 4:1, izdvojila se jedna zaista nedvakidašnja situacija u drugom poluvremenu.

U 68. minutu italijanski sudija Đanluka Roki bukvalno je nakon jedne akcije isključio dvojicu igrača Ajaksa, Blinda i Veltmana! Splet nesrećnih okolnosti doneo je ovakav epilog, koji je ključno uticao na rezultat utakmice.

Pri vođstvu gostiju 4:2, Blind je na sredini terena bio u duelu sa Pulišićem, moguće da je bio i fauliran. Izgubio je kontrolu nad loptom, na koju se ponovo zatrčao ne bi li je sklonio od Abrahama, ali ga je sapleo...

đanluka roki Foto: Tanjug/Ap

Roki je video prekršaj Holanđanina, ali je pustio prednost, igra se nastavila, da bi bukvalno u sledećem trenutku dosudio penal za domaći tim jer je lopta pogodila Veltmana u ruku - i to je bila diksutabilna situacija (Veltmana lopta pogodila u ruku koja je bila uz telo).

Italijanski arbitar tad je stupio na scenu i krenuo da sankcioniše: pokazao je prvo penal za Čelsi, potom otišao do Blinda da mu pokaže drugi žuti karton za start nad Abrahamom, a onda je put u svlačionicu pokazao i Veltmanu, i njemu drugi žuti, zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Igrači Ajaksa su, najblaže rečeno, bili u šoku. Tad je i počeo njihov sunovrat koji se, srećom po njih u čitavoj situaciji, na kraju nije završio i porazom.

FK Ajaks Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobrock

    5. novembar 2019 | 23:19

    Za mene je kreten

  • Vosa

    6. novembar 2019 | 07:42

    Nisam video akciju ali kako ste opisali Blind je zasluzio zuti a ako je Roki presudio da je igranje rukom bilo za penal onda je i to zuti. E sad, to sto pomenuti igraci Ajaxa vec imaju kartone nije Rokijeva krivica. Zaboravljamo da sudije moraju da primenjuje pravila, taman i kad su situacije nesvakidasnje kao ova. Inace sam navijac Ajaxa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA