Navijači Zvezde su 1972. čerupali Pevca na severu: Istorijska fotografija oživela na dan meča!

U davnašnja vremena, pribegavalo se i ovome u navijačkim performansima

  • 7
Navijači Crvene zvezde Foto: MN PRess

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće Totenhem u 4. kolu Lige šampiona u sredu u 21.00, što je prilika da se podsetimo legendarnog susreta iz 1972. godine.

Zvezda je posle poraza u Londonu sa 2:0 dočekala Totenhem u osmini finala Kupa UEFA, bilo je to 13. decembra, a utakmica je ostala upamćena po ambijentu na tribinama.

Crveno-beli su pobedili sa 1:0, a jedan navijač je uspeo da na stadion unese petla! Petao je simbol kluba iz Londona, na grbu je Totenhema, pa je letelo perje Marakanom.

 
 
 
View this post on Instagram
🔴⚪A post shared by @ mrredstarbelgrade on

Ipak, ovaj potez nije bio taličan crveno-belima, ispali su zbog gola manje, a korak dalje se otišlo kada je Hajduk iz Splita ugostio Pevce 12 godina kasnije.

Jedan pripadnik Torcide je navodno aklao nesrećnog petla kada je utrčao na teren, klub je kažnjen sa 3.000 franaka  ijednom utakmicom igranja bar 300 kilometara daleko od Poljuda.

Mnogo kasnije, otkrilo se da je to bio tada 22-godišnji Ante Baraba, koji je tvrdio da je zavrnuo vrat petlu, ogrnut transparentom sa natpisom “Magla u kanalu, Hajduk u finalu”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA