≫ 

Partizanov tim za Junajted: Savo želi reprizu iz Humske, ali uz povoljan rezultat

Trener crno-belih veruje da njegov tim može da ponovi dobru igru iz Beograda i načini važan korak ka evropskom proleću

  • 14

Motiva ne manjka, želje za dokazivanjem takođe, ali protiv tima kakav je Mančeter junajted Partizanu, pored pomenuta dva segmenta, svakako će biti potrebna igračka umešnost i koncentracija svih 90 minuta, ali i velika doza sreće, neophodna da se ostvari dobar rezultat u velikoj utakmici. Crno-beli žele evropsko proleće, ali je preduslov za tako nešto dobar rezultat na “Old Trafordu” u sutrašnjem meču (21.00), kao "poklapanje kockica" u drugom duelu u grupi između Astane i AZ Alkmara.

Trener tima iz Humske Savo Milošević priželjkuje samo jedno – da njegov tim protiv "crvenih đavola" ponovi meč nalik onome u Beogradu, ali da ovoga puta uspeh bude na strani njegovih izabranika, a sudija, za razliku od Španca Estrade, dostojan Lige Evrope.

Stručni štab crno-belih ni do sada nije previše krio karte, jer Miloševićevo opredeljenje od dolaska u Humsku podrazmeva napadački fudbal, pa je izvesno će Partizan i u sutrašnjem duelu izaći sa ofanzivnijom postavom, koja je i pre dve sedmice ostavila odličan utisak protiv Junajteda.

FK Partizan, FK Mančester Junajted, Manchester United Foto: A. Nalbantjan

To znači da će poslednju liniju crno-belih, pored kapitena Vladimira Stojkovića, činiti Nemanja Miletić na poziciji desnog beka, Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Kada kaže "ofanzivnija formacija", to podrazumeva da će Milošević na teren od prvog minuta poslati i Bibarsa Natha i Sejdubu Sumu, koji je u prvoj utakmici bio možda i najbolji pojedinac na terenu. Dakle, Natho bi uz Sašu Zdjelara pokrivao prostor ispred odbrane i bio velikoj meri zadužen i za organizaciju igre, Suma u centralnom delu takođe pomagao u razigravanju saigrača, ali i u samoj završnici napada, dok bi krilne pozicije pokrili Zoran Tošić i Takuma Asano.

sastav Partizana za Mančester Foto: Telegraf.rs

Naravno, jedini klasični napadač u ekipi je Umar Sadik i njegova pozicija nije diskutabila za koju god ideju ili formaciju se odluči Savo Milošević.

DRUGA VARIJANTA – POJAČANI BLOK

U drugoj varijanti, koja takođe nije isključena Partizan bi pred Junajted izašao sa nešto pojačanim blokom, odnosno sa dva klasična zadnja vezna i uz manja pomeranja u manevru.

Dakle, odbrana ne bi trpela promene, ali bi u veznom redu tandem ispred poslednje linije, baš na na minulom prvenstvenom meču sa Vojvodinom, činili Saša Zdlejar i Aleksanadar Šćekić, a Natho bi preuzeo ulogu plejmejkera.

U tom slučaju bi najofanzivniju trojku činili Tošić, Asano i Sadik, dok bi Suma počeo meč sa klupe za rezervne igrače.

Rekosmo već, nije isključeno, ali je manje verovatno, jer Partizan je i u prvoj utakmici kroz posed lopte i brzinu ofanzivnog dela tima u potpunosti parirao Englezima, bio čak i konkretniji rival, pa je izvesnije da će Savo Milošević posegnuti za oprobanim receptom. A, u slučaju dobrog rezultata, izvršiti korekciju sa pojačanim blokom ne bi li stigao do bodova koji bi značili veliku korak ka plasmanu u drugu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

(Izveštač Telegrafa iz Mančestera, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA