≫ 

Zvezda doživela najubedljiviji evropski poraz na Marakani: Samo 5 ekipa postiglo 4 gola u Beogradu!

Četiri puta su mrežu na Marakani pogodili samo još Barselona sa Maradonom, PSŽ sa Nejmarom i Embapeom, Ludogorec posle produžetaka i Fiorentina davne 1965.

  • 9
FK Crvena zvezda, FK Totenhem, Nemanja Milunović, Milan Rodić Fudbaleri Zvezde smušeni posle porza od Totenhema; Foto: MN Press

Totenhem se crnim slovima upisao u istoriju Crvene zvezde. Ne samo da su posle meča u Londonu Pevci upisali najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji u Ligi šampiona, već će ostati upamćeni i kao tim koji je na Marakani Zvezdi naneo najteži poraz u istoriji.

Zapravo, izjednačen je negativan rekord Zvezde na Marakani, kada je poražena od Fiorentine sa 4:0 na svom stadionu 15. septembra 1965. godine u okviru 1. kola Kupa sajamskih gradova, takmičenju koje ne postoji od 1971. godine, kada je ukinuto u korist Kupa UEFA.

Ipak, značaj utakmice protiv Totenhema i takmičenje u kojem je održano, govori nam da je poraz od Pevaca najteži u istoriji Marakane za Crvenu zvezdu.

Četiri gola na Marakani dali samo još Barsa, PSŽ, Fiorentina i Ludogorec

Crvena zvezda, Psg Nejmar na Marakani; Foto: Tanjug/AP

Crvena zvezda je u svojoj bogatoj istoriji evropskih mečeva samo na 5 utakmica primila 4 gola na Marakani, uključujući i ovu protiv Totenhema.

Nikada Zvezda nije u Evropi primila pet ili više golova, a do četiri su "brojali" samo još pomenuta Fiorentina, Barselona, PSŽ i Ludogorec.

Barselona je to uradila sa Dijegom Armandom Maradonom 20. oktobra 1982, kada je slavila sa 4:2 u Kupu pobednika Kupova. Na toj utakmici Maradona je dao jedan od najlegendarnijih golova u istoriji stadiona Crvene zvezde, kada je u punom trku lucidnim lobom matirao Aleksandra Diku Stojanovića.

PSŽ je prošle godine u Ligi šampiona savladao Zvezdu sa 4:1, a utešni gol dao je Marko Gobeljić. Tada je Zvezda takođe videla magiju jednog čarobnjaka fudbala, jer je Nejmar prikazao sav svoj talenat u jednom potezu kada je zatresao mrežu.

Video: Magija Nejmara na Marakani

Ludogorec je do 4 gola došao posle produžetaka, nakon što je u regularnom delu meč završen sa 2:2, koliko je bilo i u Razgradu u prvoj utakmici plej-ofa Lige šampiona 2016. godine.

Pogledajte golove Totenehma u istorijskom porazu Zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    7. novembar 2019 | 09:55

    I Partizan im je dao 4 na njihovom stadionu (2007-me) a Borac cak 5 (2015-te)

  • Danilo

    7. novembar 2019 | 09:53

    Partizanovac sam ali kao Srbinu krivo mi je za Zvezdu. Cigani nista ne komentarisu a da se ovo desilo Partizanu do sada bi imali na desetine negativnih komentara.

  • Kiza i Komina

    7. novembar 2019 | 11:37

    I Borac iz Cacka 5 komada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA