≫ 

Gde je nestao Zvezdin fajterski duh i da li se to promenilo zbog odlaska Savića i Stojkovića?

Posle utakmica Lige šampiona jasno je da crveno-beli nisu imali neke dobre kupovine

  • 89
Vujadin Savić, Filip Stojković, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda je u dva meča protiv Totenhema dobila ozbiljan evropski šamar iz kojeg bi rukovodstvo i svi u klubu morali mnogo da nauče, kako bi u budućnosti sprečili ovako ubedljive poraze.

U razmaku od samo godinu dana imali smo potpuno različitu sliku na Marakani u utakmicama Lige šampiona. Zvezda je 6. novembra 2018. godine savladala Liverpul sa 2:0 na Marakani, dok je godinu dana kasnije poražena od Totenhema sa 4:0.

Šta se dogodilo, pa su crveno-beli bili toliko inferiorni u odnosu na rivale u elitnom takmičenju?

Pre svega, promenio se karakter ekipe! Ona ekipa od prošle godine, bila je fajterska, srčana, predvođena kapitenom Vujadinom Savićem, momkom koji je "odrastao" na Severu, kao i sa još nekoliko zagriženih Delija u ekipi poput Filipa Stojkovića, Branka Jovičića, Marka Gobeljića...

FK Crvena zvezda - FK PSŽ Vujadin Savić vodi navijanje Delija na meču protiv PSŽ-a; Foto: Marko Jovanović

Ali, Vujadin Savić je bio pravi primer kapitena i vođa na terenu. Trenutno ga Zvezda nema, jer Marko Marin, koliko god bio dobar igrač, nema fajterske karakteristike kakve je imao Vujadin Savić i očigledno ga u toj ulozi ne menja adekvatno.

Vujadin Savić, Marko Marin, Filip Stojković, Milan Borjan, FK Crvena zvezda, svlačionica Vujadin Savić u svlačionici pored Filipa Stojkovića, Marka Marina i Milana Borjana; Foto: MN press

Vladan Milojević je u startnoj postavi protiv Totenhema imao čak 6 igrača koji su počeli i protiv Liverpula - Borjana, Degeneka, Rodića, Jovančića, Marina i Pavkova. Umesto Stojkovića, Savića, Krstičića, Srnića i Bena igrali su Gobeljić, Milunović, Petrović, Garsija i Van La Para.

Očigledno je da se u tome i kriju razlozi ovako različitog rezultata.

Imala je Zvezda loše mečeve i prošle godine, posebno na gostovanjima (PSŽ 6:1, Liverpul 4:0), ali je na Marakani situacija bila potpuno drugačija. Zvezda je nošena hukom sa tribina igrala kao u transu, preko granica svojih mogućnosti.

Video: Ovako je bilo u svlačionici Zvezde nakon pobede nad Liverpulom

Čak i protiv PSŽ-a, kada je poražena sa 4:1, Zvezda je pružila daleko bolju partiju i nije zaslužila tako ubedljiv poraz. U jednom momentu je "sabila" moćni PSŽ na svoju polovinu u drugom poluvremenu i jurila 2:2. Iako je tada bila lišena pomoći svog kapitena, koji je zbog povrede propustio meč, ali je bodrio ekipu kao vođa navijača na severnoj tribini.

Protiv Totenhema je delovalo da se Zvezda predala posle 2:0?! To prošle godine nismo videli ni u Liverpulu na Enfildu, niti protiv Napolija u Italiji, niti protiv PSŽ-a na Marakani, kada je Zvezda gubila sa dva gola razlike. Ovoga puta to nije bio slučaj protiv Pevaca, kao ni u Londonu protiv istog tima.

Vujadin Savić, Mohamed Salah Vujadin Savić i Mohamed Salah; Foto: Marko Jovanović

Navijači su se odmah setili Vujadina Savića i Filipa Stojkovića, koji su znali da podviknu, da stave glavu tamo gde neko ne bi nogu i da "dignu" ekipu i kada je loše.

Kada se uzme u obzir da su i Vujadin Savić i Filip Stojković faktički oterani sa Marakane, jer su dati drugim APOEL-u i Rapidu bez ikakvog obeštećenja, samo da se Zvezda oslobodi njihovih ugovora, tek onda se vidi kolika je to bila greška.

Zvezda se uz to odrekla bez dinara nadoknade dvojice lidera, a da su zamene za njih lošije, po svemu onome što su Gobeljić i Milunović pokazali u dosadašnjem delu sezone.

Sada nema sumnje da se rukovodstvo kluba sa Marakane ogrešilo o Zvezdinu decu, i to im se obija o glavu kroz igre i rezultate u Ligi šampiona.

Vujadin Savić, Filip Stojković, 157 Derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Vujadin Savić i Filip Stojković slave pobedu na derbiju; Foto: A. Nalbantjan

Video: Borjan okupio igrače pred severom, održao motivacioni govor

Dok se budu spremali da istrče na Old Traford, fudbaleri Partizana osluškivaće šta se dešava u Kazahstanu, gde Astana od 16.50 dočekuje AZ Alkmar. Crno-belima bi umnogome olakšalo borbu za 2. mesto da ne dođe dvojka. A kvote su sledeće: kec 5,50, iks 3,90, dvojka 1,63. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Astana - AZ Alkmar.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    7. novembar 2019 | 14:02

    Posle kojeg ubedljvog poraza Milojevic mora po svaku cenu da ostane trener ? Dokle majko vise ?????

  • Drvar

    7. novembar 2019 | 11:54

    Nije nestao tu je Gobelja ...Borjan..Degenek. Ali Delije nepljuj te odmah Sto rece...trener bez banke bi da imamo Fereari...

  • zeljko

    7. novembar 2019 | 12:22

    kada gledam zvezdu u ligi sampiona, jasno se vidi kolika je razlika u klubovima i nasoj ligi,nasa liga je amaterska liga u odnosu na najace lige evrope. igramo veoma lose i nikakav fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA