Englezi podsetili na Partizanov "crni niz" na Ostrvu i Njukasl, pa istakli moć Đavola u Ligi Evrope

Deset trivija, ili isto toliko osnova za navijačka sujeverja

  • 4
Partizan, Njukasl, Crveni Djavoli, Mancester

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images

Partizan i Mančester junajted od 21 sat igraju meč četvrtog kola grupe L Lige Evrope, a Englezi pred ovaj meč ističu deset činjenica zbog kojih bi Partizan mogao da ode sa Old Traforda bez bodova.

Junajted je putem svog zvaničnog sajta podsetio svoje navijače na neke od rezultata Crvenih đavola u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju prethodnih godina, ali i na rezultate Partizana.

1. Junajtedov niz

 

FK Mančester junajted

Foto: AP/Tanjug

Tako je jedna od prvih stvari koju Đavoli navode niz od prethodnih četrnaest utakmica u Lige Evrope u kojima su neporaženi. Ukoliko to ostanu i u četvrtak uveče, izjednačiće rekord koji trenutno drži Čelsi.

2. Ne mogu da prime gol

 

Fk Partizan, Mancester Junajted

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Serhio Romero se pre dve nedelje u Humskoj pokazao kao dobra zamena za Davida De Heu i baš na dan revanša je rekao kako se nada da će opet dobiti priliku da zaigra, te da su svi golmani maksimalno spremni za crno-bele.

Da je to tačno, pokazuje i podatak da Junajted u prethodne četiri utakmice Lige Evrope nije ni primio gol. Partizan je u Humskoj za to imao više šansi, nije ih iskoristio, pa Mančester sada može da izjednači rekord po broju "krompira" u svojoj mreži ako Sadik ili neko drugi ne bude precizan bar jednom na Teatru snova.

3. Jedini od dva

 

Quincy Promes

Foto: Profimedia

Uz Junajted, samo još Sevilja ove sezone u Ligi Evrope nije primila gol, pa je jasno da je tim iz Mančestera kvalitetom ipak iznad LE, čak i kada ne igra svoj najbolji fudbal. Imena poput Pogbe, Marsijala, Rašforda, Megvajera svedoče o tome.

4. Samo dva poraza

 

Aleks Ferguson

Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Toliko je puta Junajted gubio na svom terenu u istoriji turnira, a zanimljivo je da su oba poraza došla u istoj sezoni - 2011/2012 kada su Đavoli gubili od Atletik Bilbaa i Ajaksa.

5. Partizan je već "debelo zagazio u sezonu"

 

FK Partizan, FK Malatija

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

S obzirom na to da je srpski tim igrao i kvalifikacije Englezi konstatuju da su crno-beli već odigrali devet utakmica u Evropi ove sezone. Imaju pet pobeda i po dva remija i poraza. Protiv AZ Alkmara su takođe mogli da upišu pobedu, da je nisu naivno prokockali.

6. Statistika koja ne ide na ruku

 

Savo Milošević FK Partizan

Foto: Miroslav Todorović

Tim Save Miloševića je odigrao 16 utakmica kao gost u grupnoj fazi Lige Evrope i izgubio je čak deset puta. Ova stavka bode oči navijačima kluba iz Humske, tim pre što se zna da je Astana bila tek treća pobeda na tuđem terenu.

A protivnik u četvrtak od 21 sat nije nimalo naivan, naprotiv.

7. Svi se sa setom sećaju Njukasla, ali...

 

Alan Šierer, Taribo Vest, FK Njukasl, FK Partizan

Alan Širer i Taribo Vest tokom revanša Njukasla i Partizana 2003/04. Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images

Njukasl je bio samo jedna pobeda u prethodnih osam mečeva Partizana na tlu Engleske. Ovaj trijumf se desio sada već davne 2003. godine kada je Partizan pretposlednji put ušao u Ligu šampiona penalom Milivoja Ćirkovića.

8. Sadika vide kao pretnju

 

PARTIZAN

Foto: MN Press

Umar Sadik je u Srbiji ocenjen kao tip koji vrlo često promašuje neverovatne situacije, što je pokazao više puta i u Superligi, ali i u evropskim mečevima Partizana, ali se, s druge strane uvek nekako nađe u prilici za gol, što nije loše.

Zbog toga Englezi opisuju pozajmljenog igrača Rome kao opasnog i u prilog tome napominju da je dao deset golova do sada u svim takmičenjima.

9. Bibrasovo iskustvo

 

Bibras Natho, Marko Marin

Foto: MN Press

Izraelac Bibras Natho je treći najiskusniji igrač u istoriji Lige Evrope i nekada UEFA kupa. Vezista Partizana je odigrao čak 78 mečeva u ovom takmičenju i više nego dobro zna kako se igraju utakmice čak i protiv ekipa kakva je Mančester.

10. Parni valjak i nokaut faza

 

fudbaleri partizana

Foto: MN Press

Ovaj spoj se desio samo dvaput otkako su uvedene grupne faze takmičenja 2004. godine. Međutim, iako se Partizan nije kvalifikovao za Ligu Evrope prošle sezone, treba se setiti da je pretprošle igrao na proleće u Evropi, a sada igra daleko lepši i bolji fudbal nego pre nešto manje od dve godine.

Video: Savo Milošević na treningu Partizana

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Padrino

    7. novembar 2019 | 18:52

    Hajde da igramo fudbal .. Šta vam znače statistike ??? Ko bude imao više sreće ili umeća će pobediti .. lopta je okrugla

  • Sergej

    7. novembar 2019 | 17:46

    Saqdik I fejsal mulić bi rasturali sve protivnike zajedno

  • JO

    7. novembar 2019 | 20:27

    Ako izadju sa ženskim kadetkinjama imate šanse da izvučete bod. Ako izadju sa drugim timom 2:0 za njih a ako izadju sa prvim ...nek vam je bog u pomoć.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA