≫ 

Goleada u Berlinu pripala Lajpcigu, Trimel gurao Union do pobede, Henings het-trikom rastužio Šalke

Veliki broj golova viđen je u subotnjim mečevima

  • 0
Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Lajpciga pobedili su Hertu  4:2 na gostovanju u Berlinu u meču 11. kola Bundeslige, i to posle preokreta. 

Sam početak meča pripao je domaćem timu koji je kontrolisao meči poveo u 32. minutu preko Mitelštata. Ipak, samo 6 minuta kasnije Verner iz penala vraća meč u egal, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Sabitzer doveo goste u vođstvo.

Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Do kraja meča popularni Crveni bikovi potpuno su nadigrali rivala, pa je tako Kampl u 86. minutu pogodio za 3:1, dok je Verner drugim golom na susretu, 5 minuta kasnije, rešio pitanje pobednika.

Ubedljiv poraz Herte u 92. minutu samo je ublažio Selke za konačnih 4:2. Ovom pobedom, Lajpcig se probio na drugo mesto nemačke Bundeslige sa 21 bodom, jednim manje, od prvoplasiranog Mehengladbaha.

Drugi Bundesligaš iz Berlina, ekipa Uniona, uspešna je bila na gostovanju Majncu, gde su slavili sa 3:2. Heroj meča je Trimel koji je učestvovao kod sva tri gola svog tima. Posle prvog cenmtaršuta, Majnc je postigao autogol, da bi kasnije, u 45. i 51. minutu, posle kornera, asistirao Andersonu za pobedu. Sa druge strane, pogađali su Onisivo i Brosinski, ali nedovoljno za preokret.

Zanimljivo je bilo i u Gelzenkirhenu gde je Šalke vodio do 85. minuta protiv Fortune iz Dizeldorfa, i potom primio gol za 3:3. Kaliđuri je obeležio prvo poluvreme vodećim golom za domaće, Henings je izjednačio iz penala u 62. minutu, a prednost Šalkeu vratio je Kabak pet minuta kasnije - 2:1. U 74. minutu ponovo je precizan Henings, da bi Serdar pogodio za novo vođstvo. Ipak, raspoloženi Henings na kraju stavlja tačku na meč svojim het-trikom.

Bundesliga, 11. kolo

Subota:

Herta - Lajpcig 2:4

Majnc - Union Berlin 2:3

Paderborn - Augsburg 0:1

Šalke - Fortuna 3:3

18:30h Bajern - Dortmund

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA