≫ 

Liverpul stvarno grabi ka tituli: Pep besneo, Redsi održali čas Sitiju i odmakli na +9

Velika pobeda za Redse!

  • 20
FK Liverpul, Mančester siti

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester siti sa 3:1 u derbiju 12. kola Premijer  lige.

Trener Redsa Jirgen Klop rešio je da se kocka sa postavom i nervima navijača, Dejan Lovren je bio starter uz Van Dajka, ali mu je ipak hrvatski reprezentativac odgovorio odličnom partijom protiv najvećeg rivala.

FK Liverpul, Mančester siti

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, Gvardiola je računao na proverene snage, ali nije došao do rezultata, dva brza gola presekla su njegov tim, posle ih je dotukao Mane novim pogotkom.

Pehar prvaka Engleske nije bio u vitrinama Redsa od 1990. godine, pa je jasno da ova utakmica ima veliku važnost za klub, naročito jer je Siti kaskao i sada ta razlika deluje malo ozbiljnije.

Svakako, ne bi bio prvi put da Liverpul prokocka dragocenu razliku, pa je sigurno i da Klop neće dozvoliti preranu euforiju. U narednom kolu, Redsi gostuju Palasu, Siti čeka novi derbi protiv Čelsija u Mančesteru.

Liverpul sad ima osam bodova više od Lestera i Čelsija, a devet u odnosu na Građane!

 

TOK MEČA

Već u 5. minutu je poveo Liverpul projektilom Fabinja sa 30-ak metara! Vrhunski pogodak kakav dolikuje ovakvim utakmicama!

 

A onda, u 13. minutu, Salah je utrčao idealno i nije bilo ni govora o ofsajdu, glavom je poslao loptu u mrežu. Velike zasluge ima i Robertson, asistencija je bila idealna u punom trku.

Valja spomenuti i da je Siti mogao do izjednačenja preko Sterlinga, bilo je i koškanja zbog dve situacije, igrači Sitija su protestovali posle primljenog gola smatrajući da je akcija začeta posle igranja rukom, a zbog sličnog poteza je mogao i da se svira penal Građanima.

 

Jalova je bila inicijativa Sitija, kažnjeni su Građani za to u 51. minutu, kada je Henderson majstorski centrirao sa desnog krila. Na suprotnoj stativi je poslao loptu u prostor Maneu, on se zaleteo i nije mu bilo teško da matira Brava.

 

Zanimljivo je da Gvardiola nije želeo ništa da menja ili eksperimentiše, Milner je u 61. minutu na drugoj strani zamenio Hendersona, a Lovrenu je uspelo i da ukroti opasan udarac Sterlinga. Dugo je ofanzivac Sitija tražio prostor za šut, ali ga je preko prečke preusmerio hrvatski igrač.

Ipak, gosti su se vratili u igru golom Silve u 78. minutu, kada je lopta dugo išla sa leve na desnu stranu, u međuvremenu je i odbrana Redsa traljavo reagovala, što je kažnjeno.

 

Ponadao se Pep da će nova ofanziva doneti rezultat i potpuni povratak u duel, pa je pobesneo kada nije sviran penal u novoj situaciji. Sterling je sa male razdaljine napucao u ruku igrača Redsa, arbitar je to dobro video i nije imao dilemu, niti želju da sudi penal, što je razbesnelo Gvardiolu.

Liverpul - Siti 3:1

Liverpul: Alison, Robertson, Van Dajk, Lovren, Aleksander Arnold, Henderson (od 61. Milner), Fabinjo, Vajnaldum, Mane, Firmino (od 79. Okslejd), Salah

Siti: Bravo, Anđelino, Fernandinjo, Stouns, Voker, Gindogan, Rodri, De Brujne, Sterling, Aguero (od 71. Žesus), B. Silva

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    10. novembar 2019 | 20:58

    Гледао сам пажљиво и схватио да су у односу на нас ванземаљци.Једна сцена ми је привукла пажњу, наиме, Алисон, голман Ливерпула хвата једну лопти и одмах руком до скоро центра додаје свом везном играчу и креће контра за две секунде, а воде са три нула!?Онда се запитам шта би у тој ситуацији урадио , на пример Мустафа. Прво би загрлио лопту, бацио на траву ( 10 секунде), онда би лагано устајао ( једно пет сек.), љубио лопту (десет секунде) и на крају три пута прекрстио, онда дегажирао , наравно право протвничком играчу, али тако да овај не мора да се мучи, лако уштопује и крене напред( значи, изгубио би бар пола минута, таман толико да противник консолидује одбрану)! Наравно , морам да споменем и Борјана , који није ништа бољи! И после се чудимо зашто нам је фудбал ту где је! Сасвим другачији приступ истом послу!

  • ja

    10. novembar 2019 | 20:19

    2 penala cista za siti.. i onda se prica o namjestanjima u Srbiji, sta ocekivati kad u najjacoj ligi na svijetu u najjacem derbiju se ovo desava ??

  • Hala Madrid

    10. novembar 2019 | 19:45

    Koji cas, Siti bez 6 igraca i ove opet gura sudija, sramota, dva cista penala, njima se isti sviraju u 90 om minutu, najgori tim ikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA