≫ 

Ušao umesto Ronalda pa presudio Milanu: Dibala golom vratio Juventus na prvo mesto u Italiji!

Jedan gol bio dovoljan za čelo tabele

  • 1
Italy Series A Soccer Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Juventusa pobedili su Milan sa 1:0 u meču 12. kola italijanske Serije A.

Jedini gol za domaće na Alijanc stadionu je postigao Paulo Dibala u meču koji nije previše obilovao kvalitetnim fudbalom.

Prvu šansu u 14. minutu propuštaju posle akcije Kristijano Ronaldo i Gonzalo Iguain, da bi tri minuta kasnije preko Kšištofa Pjonteka koji je šutirao pored gola Juvea.

Vojčeh Ščešnji se istakao odbranom Paketi u 25. minutu, a do poluvremena je bilo tek još nekoliko šuteva van okvira gola i ne toliko tempa.

U nastavku je jedan od značajnijih trenutaka bio 55. minut kada je izmenjen Kristijano Ronaldo. Portugalac je pokušao da zapreti u finišu prvog poluvremena udarcem sa distance, ali će se Dibala po njegovom izlasku pokazati kao džoker.

Portugalac je inače odmah po izlasku sa terena otišao u svlačionicu umesto na klupu sa ostalim saigračima. Ščešnji je nastavio dobro da brani, a Juventus je u 77. minutu postavio konačan rezultat susreta.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Preciznim i brzim kombinovanjem lopta je stigla do Gonzala Iguaina koji sa 18, 19 metara proigrava Paula Dibalu. Dibala vara svog čuvara Romanjolija i ulazi u kazneni prostor, odakle uspeva da prevari i Đanluiđija Donarumu šutem po zemlji i u dijagonalu.

Iguain i Dibala su u nadoknadi vremena imali još po jednu šansu da potvrde pobedu. Prvi šutem preko prečke, drugi udarcem koji je odbranio Donaruma. Juventus posle ove pobede ide na prvo mesto Serije A sa 32 boda, dok je Milan tek na 14. mestu sa svega 13 bodova.

Torinski tim je na tabeli pretekao Inter koji trenutno ima bod manje i drži drugo mesto tabele.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Boaći promašio zicer za izjednačenje protiv Javora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA