≫ 

8 osoba uhapšeno zbog nameštanja utakmica: Na meti čelnici Saveza, sudije, delegati...

Sudije sa A liste u komšiluku se po svemu sudeći neće dobro provesti

  • 11

Osam osoba uhapšeno je u ponedeljak ujutru u akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji se sumnjiče da su učestovali u nameštanje utakmica.

To je za sarajevski portal Klix potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović, koji je rekao da se akcija hapšenja nastavlja. SIPA ovu akciju provodi prema naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, a započeta je jutros u 7 sati na širem području BiH, između ostalog u Orašju, Brčkom, Sarajevu i drugim mestima.

Osumnjičene osobe se terete da su prekršile više članova Krivičnog zakona, a između ostalog im se na teret stavlja organizovani kriminal, zloupotreba položaja, primanje mita i drugih oblika koristi. Pod lupom je najviše utakmica iz Prve lige FBiH iz sezone 2018/2019., ali i neke iz Premijer lige BiH.

Većinom se radi o sudijama s A liste Prve lige FBiH, a među osumnjičenima su Ilija Živković, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, ?osip Martinović i drugi.

Među osumnjičenima su osim sudija i druge službene osobe Fudbalskog saveza, među kojima su delegati, posmatrači...

Istragom su obuhvaćeni i Salem Prolić, Irfan Durić, te Anto Bilješko.

Takođe nezvanično, Klix piše da je reč o kriminalnim radnjama koje se odnose na pogodovanje određenim fudbalskim klubovima, uzimanje mita i pozitivno ocenjivanje sudija koji su učestvovali u tim radnjama.

Video: Pare na sve strane: Pogledajte hapšenje bivšeg fudbalera Reala i članova bande koji su nameštali mečeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA