≫ 

Borjan prestigao legendarnog kolegu i postao evropski rekorder Crvene zvezde

Ima i šansu da svoj rekord dodatno učvrsti

  • 14
Milan Borjan

Foto: Marko Jovanović

Milan Borjan, golman Crvene zvezde postao je, posle meča sa Totenhemomčuvar mreže sa najviše evropskih utakmica u crveno-belom dresu.

On je branio na 38 utakmica i prestigao Ratomira Dujkovića koji ima jedan meč manje na golu u evropskim takmičenjima.

Do kraja grupne faze Lige šampiona Borjan bi mogao da skupi još dva nastupa (Bajern, Olimpijakos), a ukoliko Zvezda obezbedi proleće u Evropi, da taj skor dodatno poboljša.

Postigao je to u klubu koji se diči brojnim velikanima među stativama, a neki od njih su: Olja Petrović, Ratomir Dujković, Živan Ljukovčan, Vladimir Beara, Stevan Dika Stojanović.

Borjan je u klub stigao 24. jula 2017. godine i već tri dana kasnije stao na gol u meču sa Spartom iz Praga u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Posebno se istakao protiv Krasnodara kada je pri rezultatu 2:1 za Zvezdu u Beogradu skinuo zicer rivalima i odveo svoj tim u LE.

Odatle je krenula evropska "bajka" koja traje već treću sezonu, drugu u Ligi šampiona. Da podsetimo, kada je reč o svim takmičenjima, Borjan ima ukupno 115 nastupa za crveno-bele.

Video: Milan Borjan održao kapitenski govor i motivisao igrače posle debakla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    12. novembar 2019 | 00:59

    Izgubila je Zvezda od Totenhema, zasluzeno, ipak su malo bolji:).. Ali i dobijala je Zvezda velikane svetskog fudbala, koji su takodje bili igracki bolji.. Neko dobije 5 komada od Totenhema neko od Kroacije, lako je za poredjenje. Dobra je Zvezda, jedino je bitno da se oporavlja i da jaca svakim danom.. simpatizer partizana, prosecni se seiri nad porazom Zvezde..ako tako i treba, i dalje mu je, kao i uvek bitnije sta radi Zvezda, a njegov klub igra.. zato su to sto jesu i zbog neizlecive mere zavisti i kompleksa tu su gde jesu. Za bolje i ne znaju.

  • Saša

    11. novembar 2019 | 20:04

    Među 10 golmana zvezde svih vremena.. Beara olja p, Mrkušić, Ljukovčan, dika stojanović oba dva.....

  • Rola

    11. novembar 2019 | 20:23

    Čestitam Borjamu prvo za njjviše odigrane utakmice u Evtopi ujedno dupla čestitka za naj više primljene golove kako na jednoj utakmici tako i u ukupnom zbiru. Ako ostane iduće godine mozda popravi rekord i postane golman koji je primio maj više golava za sva vremena u Evropi. Nema vwze važno da se nešto slavi u mali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA