≫ 

Skromnom treneru crkao stari auto, golman reprezentacije ga iznenadio i rasplakao novim!

Dobra lekcija i svetao primer mnogim modernim fudbalerima

  • 5
Croatia Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Čuveni hrvatski trener golmana Željko Nježić dobio je od svojih nekadašnjih "poletaraca" Dominika Livakovića i Josipa Čondrića, nesvakidašnji poklon - novi automobil.

Livaković, golman hrvatske reprezentacije i Dinamo Zagreba nije zaboravio šta je sve za njega učinio Nježić u svakakvim vremenskim uslovima, a slična je stvar i sa Čondrićem, kapitenom i najboljim igračem Istre.

Zbog svega toga su, kada je starom 73-godišnjem treneru otkazao Ford star 30 godina, skovali plan da ga zamene novim autom.

- Znate, nikad nisam voleo da se namećem, guram, hvalim. Uvek sam bio u pozadini. I kad sam branio, a i sad. Ovo što su mi momci priredili, pa to je fenomenalno. Tri dana ne spavam od uzbuđenja - opisao je Nježić zvani Deda za Index.

On je istakao da je pamti svakog od stotinak golmana koliko je podigao, a otkrio je i zbog čega koristi neke od "tajni" poput jame sa peskom. Tu tajnu od Željkovog učenja nije zaboravio ni Livaković koji se zajedno sa Čondrićem dao u akciju.

- Čondrićev brat me je pozvao u petak i rekao da se u ponedeljak pojavim na dogovorenom mestu. Ništa mi nije bilo jasno, ali sam ipak došao. Tamo su bili Čondra i Livi koji su stajali ispred parkiranog auta. Nisam mogao da verujem. Rasplakao sam se tamo, a i svako malo zasuzim kad se setim šta su uradili - priča Nježić.

Neke od njegovih metoda dostupne su i na jutjubu, a navodno ih koriste i slavni golmani poput Manuela Nojera iz Bajern Minhena.

- Za to sam čuo, ali ne mogu da tvrdim da je to istina. Ne znam, tamo je trener golmana Tapalović, možda ga je on uputio na te snimke. Znam da se Andreas Kepke, nekadašnji slavni golman Nemačke, koristio vežbama s gumama koje sam ja patentirao, a na njih me uputio legendarni Biće Mladinić. Još uvek sve pratim, proučavam inovacije u treninzima. Nedavno sam bio u Londonu gde sam došao kod našeg mladog golmana Karla Žigera. Tamo sam gledao na delu De Heu, Kaspera Šmajhela, Kurtou. Deda i dalje prati trendove - našalio se Nježić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    12. novembar 2019 | 16:09

    Prija mi zdravlju kada procitam ovakvu ili slicnu ljudsku pricu. Hvala na tekstu.

  • Sajla

    12. novembar 2019 | 16:04

    Svaka čast momci. To je predivno.

  • trener

    12. novembar 2019 | 16:44

    Neka vozi srećno i ovaj auto 30 godina. Bravo za humane i uvidjavne momke. Živi bili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA