• 5

Skromnom treneru crkao stari auto, golman reprezentacije ga iznenadio i rasplakao novim!

Dobra lekcija i svetao primer mnogim modernim fudbalerima

  • 5

Čuveni hrvatski trener golmana Željko Nježić dobio je od svojih nekadašnjih "poletaraca" Dominika Livakovića i Josipa Čondrića, nesvakidašnji poklon - novi automobil.

Livaković, golman hrvatske reprezentacije i Dinamo Zagreba nije zaboravio šta je sve za njega učinio Nježić u svakakvim vremenskim uslovima, a slična je stvar i sa Čondrićem, kapitenom i najboljim igračem Istre.

Zbog svega toga su, kada je starom 73-godišnjem treneru otkazao Ford star 30 godina, skovali plan da ga zamene novim autom.

- Znate, nikad nisam voleo da se namećem, guram, hvalim. Uvek sam bio u pozadini. I kad sam branio, a i sad. Ovo što su mi momci priredili, pa to je fenomenalno. Tri dana ne spavam od uzbuđenja - opisao je Nježić zvani Deda za Index.

On je istakao da je pamti svakog od stotinak golmana koliko je podigao, a otkrio je i zbog čega koristi neke od "tajni" poput jame sa peskom. Tu tajnu od Željkovog učenja nije zaboravio ni Livaković koji se zajedno sa Čondrićem dao u akciju.

- Čondrićev brat me je pozvao u petak i rekao da se u ponedeljak pojavim na dogovorenom mestu. Ništa mi nije bilo jasno, ali sam ipak došao. Tamo su bili Čondra i Livi koji su stajali ispred parkiranog auta. Nisam mogao da verujem. Rasplakao sam se tamo, a i svako malo zasuzim kad se setim šta su uradili - priča Nježić.

Neke od njegovih metoda dostupne su i na jutjubu, a navodno ih koriste i slavni golmani poput Manuela Nojera iz Bajern Minhena.

- Za to sam čuo, ali ne mogu da tvrdim da je to istina. Ne znam, tamo je trener golmana Tapalović, možda ga je on uputio na te snimke. Znam da se Andreas Kepke, nekadašnji slavni golman Nemačke, koristio vežbama s gumama koje sam ja patentirao, a na njih me uputio legendarni Biće Mladinić. Još uvek sve pratim, proučavam inovacije u treninzima. Nedavno sam bio u Londonu gde sam došao kod našeg mladog golmana Karla Žigera. Tamo sam gledao na delu De Heu, Kaspera Šmajhela, Kurtou. Deda i dalje prati trendove - našalio se Nježić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • zeljko

    lep gest,svaka cast

  • 🥔

    Lavli

  • trener

    Neka vozi srećno i ovaj auto 30 godina. Bravo za humane i uvidjavne momke. Živi bili!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima