≫ 

Japanski sviloprelac oterao slovenačke fudbalere iz trening baze vredne devet miliona evra

Bez pogovora su se reprezentativci "Dežele" povinovali naredbi viših instanci

  • 0
fudbalski centar Brdo Slovenija Foto: youtube/Jernej Milenkovič

Fudbalska reprezentacija Slovenije morala je da se dislocira iz svog fudbalskog centra "Brdo" gde se inače priprema za većinu utakmica, i to iz jednog neobičnog razloga. 

Stvar je vrlo delikatna.

Naime, oko pomenutog sportskog centra, u koji je Slovenija uz pomoć UEFA uložila 9 miliona evra, nalazi se nepregledna šuma, a ona je i stanište zaštićene vrste insekata - japanskog sviloprelca. Ovom leptiru, inače jednom od najvećih u Evropi (raspon krilaca dostiže i 15 cm), izuzetno smeta svetlo reflektora, a kako su oni neophodni i fudbalerima, neko je morao da bude oštećen u ovom slučaju.

Naravno, uređena država kakva je Slovenija, stala je "na stranu" leeptira, te su izabranici Matijaža Keka morali da se sklone u drugu bazu, u Koper.

Slovenci će tako, neočekivano, morati na drugom mestu da se pripreme za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, 16. novembra u Ljubljani protiv Letonije, i tri dana kasnije u Varšavi protiv Poljske.

Slovenija deli treće mesto u grupi G sa Severnom Makedonijom i Izraelom, te ima pet bodova manje od Austrije i osam od Poljske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA