≫ 

Presek Partizanovih pojačanja: Ko je oduševio, kome preti odlazak i od koga se najbolje tek očekuje?

Četvorica od desetorice igrača se izborila za status, ostali prilike dobijaju s vremena na vreme, na kašičicu ili nikako

  • 15
Analiza prelaznog roka FK Partizan Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: partizan.rs

- Imamo dobre igrače, ali nisu svi na visokom nivou - bez pardona je pre desetak dana izustio trener Partizana Savo Milošević, najavljujući da će u zimskom prelaznom roku biti izvršena dopunska selekcija i biti podignuta lestvica kvaliteta. Letošnja rekonstrukcija tima je iznedrila čak deset novih fudbalera u Humskoj, ali očito nisu svi opravdali očekivanja struke.

Da bi crno-beli mogli da se bore u tri takmičenja, potreban je veći roster, duža klupa, odnosno mogućnost da se nosioci igre odmaraju tokom slabijih utakmica.

Sa Miloševićem su se složili i čelnici kluba i zajedničkim snagama se već traže igrači na određenim pozicijama, a dok poslovi ne budu realizovani Telegraf vam donosi presek učinka Partizanovih pojačanja, koja su angažovana minulog leta.

PERIŠA PEŠUKIĆ

Periša Pešukić Periša Pešukić; Foto: partizan.rs

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da Partizan dovodi beka iz Budućnosti, s obzirom da se za crno-bele uvek vezuju mnogo zvučnija imena. Stručni štab je kroz treninge imao priliku da ga skenira tokom prve faze rada na Zlatiboru, pa je tokom uigravanja u Sloveniji imao najmanju minutažu u timu. To je odredilo i njegov status tokom takmičarske sezone.

Samo jedan meč, veoma, veoma retko u protokolu, a činjenica da je na poslednjoj utakmici, u izostanku Nemanje Miletića, krilni vezista Aleksandar Lutovac igrao desnog beka, jasno je zapisala sudbinu momka iz Podgorice.

RAJKO BREŽANČIĆ

FK Partizan - FK Konas Ki Rajko Brežančić; Foto: Nikola Tomić

Stigao sa oreolom velikog pojačanja i verovatno bi i opravdao status da nije pauzirao skoro godinu dana zbog povrede butnog mišića, što je ostavilo traga. Trener Milošević je pokušao odmah da ga gurne u vatru, ali je na meču u Kruševcu shvatio da je ipak potrebno vreme kako bi uhvatio ritam, te prednost ima Slobodan Urošević, koji je prvi izbor na svim jačim utakmicama. Ipak, ni Brežančićeva rola nije zanemarljiva, mnogo će se verovatno setiti asistencije u derbiju.

DOMINIK DINGA

Dominik Dinga, FK Partizan Dominik Dinga; Printskrin: Youtube/VideonetRS

Najavljen kao pojačanje, na konto stare slave iz omladinskih selekcija, gde je važio za velikog talenta. Status prvotimca uspeo je da odbrani samo u prvoj fazi priprema na Zlatiboru, ali ga je potom istisnuo iskusni Bojan Ostojić, a nešto kasnije novajlija Igor Vujačić mu je uzeo mesto i na klupi za rezerve. S obzirom na činjenicu da je struka krajem leta želela da angažuje novog štopera, izvesno je da pozajmica iz Urala neće biti preinačena u otkup ugovora sledećeg leta.

IGOR VUJAČIĆ

Igor Vujačić Igor Vujačić; Foto: Marko Jovanović

Stigao je u nekakvom “paketu” sa Perišom Pešukićem, ali je ostavio daleko bolji utisak i mnogo bolje se snašao u Partizanu od desnog beka. Ostavio je dobar utisak i na struku i posmatrače sa strane, te je lako izborio mesto među 18 igrača koji gotovo uvek konkurišu za utakmice. Minutaža mu je ipak limitirana, jer Ostojić i Pavlović imaju prednost, a ako trener Milošević posegne za angažovanjem još jednog štopera na zimu situacija bi dodatno mogla da se iskomplikuje.

ALEKSANDAR LUTOVAC

Aleksandar Lutovac, FK Partizan Aleksandar Lutovac; Foto: Instagram.com/partizanbelgrade

U dve reči: zahvalan fudbaler. Nije standardni prvotimac, teško mu je i da se izbori u konkurenciji koja vlada na krilnim pozicijama u Partizanu, ali kada dobije priliku, a uglavnom su to mečevi domaćeg takmičenja, uvek nekako doprinese. I ne bira uloge, odigraće sa istim žarom i trudom i na krilu i na desnom beku, a onda bez pogovora ostati na klupi ili tribinama u mečevima posle toga. Biće mu teško da se izbori na svojoj poziciji, ali je protiv Inđije pokazao da bi mogao da bude veoma dobar bek i o tome možda treba da razmisle u Humskoj.

BIBRAS NATHO

Bibras Natho Bibras Natho; Foto: partizan.rs

Alfa i Omega ovog tima Partizana i pun pogodak Zorana Tošića koji ga je “tipovao”, ali i čelnika koji su premašili maksimum ne bi li ga doveli u Humsku. Uz Brazilca Leonarda, najveće pojačanje crno-belih ne samo u ovoj sezoni, več u poslednjih desetak godina, od koga bukvalno zavisi igra ekipe i u koga struka ima neograničeno poverenje. Klub treba da učini sve da ostane u Beogradu do kraja ugovora i uči Partizanovu decu fudbalu i profesionalizmu...

TAKUMA ASANO

Fk Partizan, Mancester Junajted Takuma Asano; Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Što kaže naš narod: “Nešto tu fali”. A nije tajna šta nedostaje Japancu – ofanzivni učinak. Ima gotovo maksimalnu minutažu, veliko poverenje struke i donosi timu agilnost i agresivnost, ali u odbrambenim zadacima. U ofanzivnom delu još nije pokazao ono što se očekuje, sem u dva ili tri meča i to evropska. Malo ga je usporila povreda stopala, problem verovatno pravi i jezička barijera, ali igrač Arsenala, Štutgarta i Hanovera u Srbiji bi trebalo da “pušta kišu”. Još se čeka ta Asanova poplava...

LAZAR MARKOVIĆ

Lazar Marković Lazar Marković; Foto: MN Press

Taman je došao do daha, napunio “pluća” i počeo da liči na igrača koji je još kao klinac skrenuo pažnju cele Evrope – dogodila mu se povreda. Struka ga je pametno dozirala, ali je svaki minut na terenu, što u Superligi, što u Ligi Evrope imao svrhu. I dalje je brz kao vetar, lagan kao pero i sposoban da umakne bilo kom čuvaru. Kada prođe zimske pripreme, sigurno će biti veliko pojačanje za tim. Utakmice sa Javorom, Proleterom, Radničkim, Astanom svedoče u prilog izrečenog.

UMAR SADIK

PARTIZAN Umar Sadik; Foto: MN Press

Ko do kraja definiše Nigerijca kao igrača, verovatno će otkriti i svu mudrost ovog sveta. Jedno je sigurno, izuzetno je koristan za tim, vredan, radan, uporan, jer ide na svaku loptu i gotovo muči odbrambene igrače protivnika. Ima i “žute minute”, nekada promašuje nepromašivo, ali isto tako često sam rešava utakmice. Trener Milošević ima veliko poveremje u njega, mada i nema veliki izbor u napadu. Ipak, deset golova i devet asistencija na 23 utakmice svedoče da je poverenje opravdano, pa i status standardnog provotimca.

PETAR GIGIĆ

Petar Gigić Foto: Partizan.rs

Status može da mu se uporedi sa igračem koga trener uvede u 90. minutu meča da bi “ukrao” koji minut u nadoknadi vremena – premalo na terenu da bi se stekao utisak. Novajlija iz Mačve ne samo da je premalo bio na terenu, već i u tih 90 minuta, u tri takmičenja, nije ostavio nikakav utisak. Otuda i u konkurenciji jednog klasičnog napadača nema mesta ni na klupi, nije licenciran za Ligu Evrope, a njegovu poziciju, silom prilika, igra Đorđe Ivanović, kao rezervni špic. Izvesna je pozajmica već na zimu, ko zna, možda i neki radikalniji potez kluba.

Pretpostavke su da će Partizan tokom zime dodatno pojačati pozicije u odbrani, što zbog mogućih transfera, što povećanja konkurencije. Ali i u napadu, gde je prostor struke za manevar veoma sužen i sve se svodi na jednog igrača. Naravno, neki potezi će zavisiti i od eventualnih odlazaka, no, o tom – potom...

Video: Muk u Humskoj posle smrti malog Isaije Pantića

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    13. novembar 2019 | 14:20

    Одличним радом и залагањем триа ВВВ доведена појачања таман за четврто место. Само тако наставите, треба да пришијемо и четврту звездицу😘

  • Miku

    13. novembar 2019 | 15:07

    Na zimu Rajkovica, Leonarda i to je to...

  • Messi

    13. novembar 2019 | 14:22

    Markovic ,Natho,i ajde kao Sadik bori se kao nesto ... Ovo ostalo od nazovi pojacanja je uzas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA