≫ 

Da li Mitrović ima pravu konkurenciju u reprezentaciji? Evo šta kaže naš najbolji golgeter

Pre meč sa Luksemburgom napadač Fulama i prvi strelac Čempionšipa nada se pobedi i novom pomaku na "večnoj listi" strelaca našeg nacionalnog tima

  • 13

Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Aleksandar Mitrović poručio je da očekuje tešku utakmicu protiv Luksemburga, koja, kako kaže, mora da se dobije, kao i da se ne opterećuje rekordom kada je u pitanju broj golova u državnom timu.

Meč Srbije i Luksemburga igra se u četvrtak od 20.45 sati na našem najvećem stadionu, a zbog kazne UEFA, na tribine će moći samo deca do 14 godina.

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe o kojoj sve znamo, namučila nas je u prvoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. Sva sreća, dali smo golovi na vreme. Ako hoćemo nečemu da se nadamo moramo da dobijemo tu i utakmicu protiv Ukrajine - rekao je Mitrović na konferenciji za medije.

Kada su u pitanju golovi i izvesno rušenje rekorda Stjepana Bobeka (38 golova), Mitrović, koji je trenutno na koti 31, ističe da nije opterećen.

- Što se tiče golova, kao napadač uvek želiš više, ali ne treba biti alav, ako se napadač previše opterećuje, onda golovi ne dolaze. Lepa cifra je pored mog imena, sve ide ka rekordu, ne opterećujem se, imam još dosta utakmica i znam da će rekord kad-tad da dođe. Ipak najbitnije je da ekipi ide dobro i beleži dobre rezultate - istakao je Mitrović.

Fudbal, Utakmica Srbija Litvanija Najčešći prizori sa utakmica Srbije: saigrači čestitaju gol Aleksandru Mitroviću Foto: Tanjug/AP

Uz osmeh je dodao da se nada kako će već u ponedeljak u Sportskom centru FSS menjati njegovu sliku i broj golova.

On je dodao da će biti zanimljivo igrati u atmosferi kad su na tribinama samo deca i da mu se dopalo kako je to bilo na utakmici Partizana u Ligi Evrope.

Na pitanje da li se slaže da nema konkurenciju za mesto u timu, Mitrović je odgovorio odrečno.

- Ne bih se složio. Znam da sam sebi sam najveća motivacija i protivnik. Uvek želim da dam maksimum, za državni grb i ovaj dres, želja je nikad veća. Moje je da radim, a na selektoru je da izabere kad ko igra i koliko - poručio je napadač Fulama.

Video: Tumbaković zabrinut za podršku A timu: U Evropi i svetu su puni stadioni kada igra reprezentacija

Video: Trening fudbalera Srbije pred sutrašnju utakmicu sa Luksemburgom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    13. novembar 2019 | 19:04

    da on ima bilo kakav kvalitet odavno bi on igrao u nekom vecem klubu.druga liga

  • Tarpe

    13. novembar 2019 | 19:09

    Od zagrizenog delije, naklon do poda, bio on najbolji trenutno ili je to jovke nije bitno. Ovaj covek gine za grb. Protiv Brazila, albanije, svajcarske ili Ukrajne. Prvo covek, onda fudbaler.

  • 🎹🎹🎹🎹🎹

    13. novembar 2019 | 19:20

    Pustite rec konkurencija. Treba da igraju Jovic i Mitrovic od starta. Sa Tadicem naravno. Dok toga ne bude, nema nista od nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA