≫ 

Čikago uručio otkaz Veljku Paunoviću, klub napustilo i 11 njegovih saradnika

Srpski trener stavio tačku na četvorogodišnju priču u klubu iz "Vetrovitog grada"

  • 12

Srpski trener Veljko Paunović (42) nije više trerner ekipe Čikago Fajer gde je radio poseldnje četiri godine. 

Klub iz "grada vetrova" saopštio je da je raskinuo saradnju sa bivšim slektorom mlade reprezentacije Srbije, ali i sa 11 njegovih pomoćnika.

- Pre četiri godine, "Pauno" i njegov stručni štab su prihvatili izazov da pomognu u uspostavljanju fudbalske kultura u našem klubu. Njihovi napori su revitalizovali klub, koji se nametnuo sa takmičarskim duhom i sa posvećenošću da fudbal uvek bude na prvom mestu. "Pauno" i njegov "staf" su bili privrženi klubu i zato im dugujemo zahvalnost - rekao je Generalni menadžer Čikaga Nelson Rodrigez.

Pored Paunovića, dužnosti su razrešeni njegovi prvi asistenti Marko Mitrović i Erik Gerig, trener golmana Aleksandar Sarić, kondicioni trener Rafael Fevre, šef analitike Petar Milčanović, video analitičar Nenad Babić, ekonom Brajan Sejer, kao i njegov asistent Huan Areola, atletski trener Rid Vitni i njegov asistent Hilari Bel i fizioterapeut Stiven Berouz.

Klub je takođe saopštio da će svi oni, izuzev Paunovića naravno, moći da se vrate u klub ukoliko neko od njih bude želja novog trenera.

Veljko je preuzeo Čikago u novembru 2015. godine, i jednom je uspeo da uvede ekipu u plej-of (2017).

Odluka o raskidu saradnje sa Paunovićem poklopila se sa zvaničnim povratkom kluba na stadion "Soldier Field", čemu je prethodila potvrda da je dosad većinski vlasnik Džo Mansuetao preuzeo kompletno vlasništvo nad klubom.

Paunovićev bilans u Čikau za četiri sezone bio je 41 pobeda, 58 poraza i 37 nerešenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    13. novembar 2019 | 20:32

    Sad da se uruči otkaz Tumbi i dati Paunu da vodi repku

  • obilic

    13. novembar 2019 | 20:21

    Paune legendo,sta god i gde god radio zauvek ces ostati upamcen kao trener svetskih sampiona...zagrljaj i molitva pre meca,zajednistvo,svi ko jedan...i onda u trenutku najveceg uspeha tvoja ruka podignuta ka nebu u znak zahvale Bogu i posvete pokojnom ocu...Srbijaaaaa je prvak svetaaaaaa.....to je bila cista emocija...

  • Fss

    13. novembar 2019 | 20:15

    Nisam hejter ali Vrljka znam jako dugo i mogu da kazem da je jako tezak za saradnju,njegovi motivacioni govoru u svlacionici pred utakmicu su vrhunski ali za selekcije do u-18 eventualno u-19. On jednostavno nije za seniorski fudbal. Kada bo odrzao neki od njegovih govora u svlacionici A rep. Verujte mi da bi ga pola svlacionice gledalo kao ludaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA