≫ 

Potresni govor Željka Pantića za sina Isaiju: Nije mogao da zadrži suze

U sredu 13.novembra 2019.godine u hotelu ‘Radisson collection’ organizovan je komemorativni skup u pomen dečaku Isaiji Pantiću.

  • 5
Komemoracija Isaija Pantić Foto: Partizan.rs

Isaija Pantić se skoro dve i po godine borio u sa tumorom na mozgu i njegova borba je svojevremeno ujedinila celu Srbiju.

Mališan je, na žalost, izgubio bitku i u nedelju je preminuo.

Nasuprot tradicionalnim običajima porodica Pantić je želela da sećanje na malog Isaiju ne bledi prikazavši video inserte iz njegovog života koji su nastali u poslednje dve godine i pet meseci tokom neprestane borbe sa neizvlečivom bolešću.

Pored članova porodice i prijatelja komemorativnom skupu prisustvovali su i predsednik FK Partizan g. Milorad Vučelić, generalni direktor g. Miloš Vazura, g. Ivica Iliev, g. Ivica Kralj, g. Ivan Ćurković, g. Savo Milošević sa stručnim štabom i prvim timom FK Partizan.

Otvorivši komemorativni skup g. Željko Pantić je objasnio zašto je želeo da izbegne konvencionalne običaje i na ovaj način se oprosti od svog sina.

Komemoracija Isaija Pantić Foto: Partizan.rs

- Trudio sam se da za mog sina uvek imam snage i da od prvog časa do poslednjeg budem uz njega. Isaija je vodio isuviše radostan život da bih kao otac mogao da dozvolim neku kišovitu sahranu. Njegovih, nažalost samo 15 godina, su koncentrat sreće koje mu je Bog, čije ime on nosi u svom imenu, podario svih tih godina.

- Možda deluje čudno da se na tužnom skupu puštaju radosni snimci, ali ja i da hoću od mog Isaije ne mogu da napravim žrtvu jer je on živeo život pobednika, a ne život žrtve. Ceo njegov život je bio život borbe. Borba da se ostane čovek, da se ostane u životu, borba da se živi tako da kad ovaj crni dan dođe čovek ne može da kaže da je propustio previše toga", u dahu je govorio Željko Pantić.

Kroz poruke sportskih asova g. Predraga Mijatovića, Radomira Antića, Vlade Divca i Bogdana Bogdanovića smenjivali su se govornici koji su uputili poslednji pozdrav hrabrom dečaku Isaiji Pantiću.

Komemoracija Isaija Pantić Foto: Partizan.rs

Otvorivši komemorativni skup g. Željko Pantić je objasnio zašto je želeo da izbegne konvencionalne običaje i na ovaj način se oprosti od svog sina.

- Pomalo mi smeta što mi neki govore da sam superotac, kako mi neko reče da sam otac sa velikim "o". Ništa specijalno nisam uradio, samo ono što bi svako za svoje dete. Dve godine i pet meseci smo prevrtali nebo i zemlju da nađemo rešenje za nerešivu enigmu, za groznu bolest koja je plašila lekare od Beograda, Londona, Madrida i Vašingtona i izmamljivala zlokobne rečenice poput 'jednorog', 'ja to u životu nisam video', 'dva meseca klasifikujem i ne mogu da klasifikujem'.

Komemoracija Isaija Pantić Foto: Partizan.rs

- Jureći se sa tim 'jednorogom' ja sam kao roditelj imao dva puta, svestan da ovaj dan može doći, ili da mom detetu priuštim dve godine pakla, ili da mom detetu priuštim dve godine raja", nastavio je Pantić.

- Ovde stoje tri dresa koji predstavljaju tri segmenta njegovog života i sreće: Partizan sa kojim je rođen, Real Madrid koji ga je počastvovao i zavoleo, čak i više nego što je on voleo Real, jer mu je predsednik dodelio dres sa brojem 7 kao da je pojačanje kluba, a sada poslao venac, i dres Sakramento Kingsa. Da li je bilo deteta koje se vozilo avionom sa igračima na gostovanje ovog tima? - pitao je Pantić i dodao:

Komemoracija Isaija Pantić Foto: Partizan.rs

- Nosio je sreću sa sobom. Sreća se graničila sa apsurdom. U Vašingtonu posle operacije otišli smo na hokejašku utakmicu Vašington Kapitalsa. Smešni klub koji nikad nije bio šampion. Od više od 20.000 gledalaca Isaija uhvati pak. Sa tim pakom mi odemo u Beograd. I šta se desi? Vašington Kapitalsi prvi put od osnivanja postanu šampioni NHL-a. Isaija je išao i nosio sa sobom sreću.

- Drugi njegov elemenat života je rukavica iz Marvelovog Univerzuma 'Endgejm'. To je rukavica junaka koji je umro da bi poništio strašne posledice smrti. Odgledao je 22 filma i žurili smo da pogledamo ovaj poslednji plašeći se da neće stići da ga pogleda. To je bio veoma važan deo njegovog života.

- Tu je i mač 'lajtsejber'. Prošlog leta ga je napravio on sam. Treći deo njegovog života je Biblija. Stalno je sa sobom nosio Bibliju. Nosio je ime slavnog izraelskog proroka iz Starog zaveta. To je bio prorok koji je bio sam protiv svih, uvek je govorio istinu - rekao je Pantić.

Video: Muk u Humskoj posle smrti malog Isaije Pantića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    13. novembar 2019 | 23:57

    Tuga. 😥😥😥😥

  • Delija

    14. novembar 2019 | 00:55

    Neka ga cuvaju andjeli, ako postoji visi svet, nakon smrti on ce tamo zavrsiti i cekati vas srecan. Saucesce.

  • Jelena S

    14. novembar 2019 | 19:08

    Kad bi se svi gradovi odrekli potpuno bespotrebne novogodišnje rasvete i uplatili taj novac u fondove za lečenje dece! Samo izračunate koliko je to novca!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA