Legenda Zvezde nije htela s njim ni u autobus: Lista svih napada na Muslina da uzima novac od igrača

Od 2001. godine, duga je lista prilično ozbiljnih optužbi na račun Muslina

  • 13

Tokom trenerske karijere, Slavoljub Muslin suočio se sa sa žestokim optužbama. Nova je objavljena u ruskim medijima, jer je jedan fudbaler tvrdio da mu je naš stručnjak tražio novac kako bi igrao.

Sve je eskaliralo još davne 2001. godine u Crvenoj zvezdi, a posle toga, Muslin je na slične napade nailazio u Rusiji, pa čak i kada je bio selektor Srbije. Ipak, čini se da ga je malo ko "nagazio" kao Mihajlo Pjanović 2001. godine.

Pjanović: Sa Muslinom ni u autobus!

 

Golgeter Mihajlo Pjanović "eksplodirao" je posle eliminacije od Bajera u Evropi, pa je otvoreno rekao šta mu smeta i da ima sukob sa trenerom.

- Muslin je narušio atmosferu u ekipi, kod njega prednost imaju "privatni" igrači koji su povlašćeni u timu makar bili povređeni i van forme. On je direktan krivac što smo izgubili najvažnije utakmice: protiv Partizana, Dinama iz Kijeva, Bajera... Sada je spremio taktiku da primimo što manje golova! E, u toj priči ja ne učestvujem... I ne želim da idem na letovanje s njim da bih bio u timu - besneo je tada Pjanović, rekavši čak da godinu dana traje netrpeljivost.

Mihajlo Pjanović

Foto: MN Press

Pjanović čak po završetku meča nije želeo da uđe u autobus sa saigračima, već je ostao u društvu novinara i navijača. Nagovarali su ga da uđe, ali je on zatražio taksi.

Slavoljub Muslin, Dragan Džajić

Foto: MN Press

- Nema ovo veze s igračima. Oni su dali maksimum, odradili su na terenu kako treba. Nisam hteo s Muslinom... Imali smo mi i razgovor pre utakmice. Nimalo prijatan. Dosta je zavaravanja, neko je morao da kaže javno što muči mnoge momke u Crvenoj zvezdi!

Tri godine kasnije, Dragan Džajić je zaratio sa Muslinom, i to uz teške uvrede, rekavši da je spreman da to ponovi na sudu, uz opaske da ima dokaze da je vršio ucene.

Oleg Samsonov: Drugi fudbaleri su mi rekli da je uzimao procenat

 

Pre nekoliko godina je odjeknula optužba Olega Samsonova, koga je Muslin trenirao u Krasnodaru, da mu je srpski trener tražio novac za mesto u timu.

- Šokiran sam bio kada sam u Krasnodaru stavljen na transfer listu i tražio sam da pričam sa Muslinom. Rekao mi je da ne računa na mene i da mojoj poziciji dovodi igrača iz Lokomotive. Drugi fudbaleri su mi takođe rekli da je Muslin uzimao procenat ili premije u dogovoru sa menadžerima i igračima - rekao je tada Samsonov za ruske medije.

Oleg Samsonov

Foto: Youtube.com

- Muslin mi je rekao: "Oleg, nemam ništa protiv tebe, dobro radiš, napreduješ, ali te ne vidim kao deo tima. Na tvojoj poziciji smo kupili fudbalera iz Lokomotive". Nisam želeo da dam treneru pare, a i drugi igrači su rekli da im je on uzimao novac. Radio je zajedno sa menadžerima, uzimao je procenat od ugovora ili premije - rekao je Samsonov koji je tada i najavio završtak karijere u 28. godini.

Muslin je sve te optužbe odbacio žestoko.

- Šokiran sam! Zvali su me ruski novinari, ne mogu da verujem šta je taj momak izjavio. Ja sam čovek bez mrlje u životu. Ne razumem šta mu je trebalo da priča ovakve budalaštine. Pozivam ga da dokaže svoje tvrdnje. Čujem da završava karijeru u 28. godini, pošto posle Krasnodara nigde nije ni mogao da se ostvari. I sada traži krivca za svoj lični neuspeh u meni. Treba da ga je sramota - odgovorio je Muslin.

Slavoljub Muslin

Foto: Guliver/Srđan Stevanović/Getty Images

Bugarin napao Muslina

 

Georgi Peev je 2007. igrao kod Muslina u Amkaru, javio se posle intervjua Samsonova i stao na njegovu stranu.

- Kada gledate sa strane, deluje ružno, ali ko je upoznat sa dešavanjima u Amkaru razumeće. Bilo je trenutaka kada igrač nije spreman, a on ga postavlja kao glavnog. Bilo je mnogo stvari, ali se ljudi plaše da pričaju - rekao je Bugarin.

- Muslin se stalno pita zašto je otpušten iz Amkara, Krasnodara i Lokomotive. Razlozi su jasni i svugde isti. Jedan agent mi je rekao da će u zimskom prelaznom roku Muslin da dovede 14 igrača. Zašto? Da bi došlo novih 14 - rekao je Peev.

- Ne zanima me njegov život. Za mene taj čovek ne postoji, ali sam u potpunosti na strani Samsonova. Nije slagao ni reč.

Slavoljub Muslin, Mateja Kežman Piksi

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Telegraf, mojacrvenazvezda.net

Rat sa Kežmanom

 

Mateja Kežman zastupa Sergeja Milinkovića Savića, kog Muslin nije video u nacionalnom timu. Pale su zbog toga teške reči...

- Selektorove ponude za ‚saradnju‘ preko trećih lica sa indignacijom sam odbio, jer u takve kombinacije nisam ulazio, niti imam nameru da ikad ulazim. Očigledno gospodin Muslin zna za drugačije relacije u odnosima s fudbalerima i njihovim menadžerskim agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio s optužbama od strane sopstvenih igrača u klubovima koje je vodio za ‚participaciju‘ u njihovim ugovorima i transferima. Pretpostavljam da sam i taj njihov javni nastup organizovao ja - rekao je Kežman, a Muslin mu je poručio da će se videti na sudu.

Slavoljub Muslin

Foto: Profimedia

Poslednji udar iz Rusije

 

Tokom jednog intervjua u Rusiji, fudbaler Iso Kanjenda, koji je igrao u Rusiji od 2003. do 2011. godine, tvrdio je da je Muslin tražio novac u Lokomotivi.

- Bilo je toga. Muslin mi je rekao: Ako želiš da igraš u Lokmotivi, moraš da platiš. Svakog meseca 2.500 evra. Odmah sam odbio. Ne mogu da igram tako. Ako treba, vratiću se u Rostov, nema problema. U Lokomotovi su doduše bile visoke plate, ali ja nisam mnogo zaradio pošto sam tamo proveo samo šest meseci - rekao je on za Championat.com.

Nije mu Muslin ostao dužan, takođe u izjavi za ruske medije.

- Kada sam ja bio trener Lokomotive Kanjenda nije igrao tamo. Došao sam u januaru 2006 i te osobe nije bilo u timu. Nikada u životu nisam video Isa Kanjendu i ne razumem zašto govori takve stvari, zaista ne razumem... Nikada nisam čuo da je on igrao u Lokomotivi, čak ni kasnije, kada sam otišao. A i zašto bih tako nešto uopšte radio?! U Moskvi sam imao platu 100.000 dolara mesečno. Zašto bih od nekog igrača tražio 2.500?

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijač

    14. novembar 2019 | 19:18

    Nešto mi tu smrdi! Ne poznajem Muslina i ne mogu da komentarišem da li ili nije u tim kombinacijama ali zašto ta vest sada i kao sa svih strana optužbe? Šta se prikriva? Sa čega se skreće pažnja? Nije najbolji stručnjak kog sam video, ali nas je posle dugo vremena odveo na svetsko prvenstvo. I da smo tada ličili na neki kolektiv. Pre toga i pogotovo posle toga, žali Bože uopšte pominjanja fudbalske reprezentacije.

  • Vlada

    14. novembar 2019 | 19:18

    Javio se Kezman koji je sa bivsim predsednikom Dragoslavom Vukovicem oteo Voši oba Milinkovic-Savica!!! Bio 3 meseca sportski direktor ili sta vec i dovidjenja...

  • Filme

    14. novembar 2019 | 18:12

    Ajmo hajka pre utakmica da se opravda teranje Muslina, jedini trener sa nekim rezultatom posle Antica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA