Milan Kalinić je bog "beton lige": Snimali smo najstarijeg golmana sveta, niko ne može da ga savlada

Rekord kog se ne bi postideo ni mladi Predrag Rajković, koji trenutno dominira u Evropi

  • 18

Poznati glumac i voditelj, Milan Kalinić, trenutno proživljava fudbalsku mladost kao golman Poštara 1930!

Iako se radi o nižerazrednom fudbalu, mora mu se skinuti kapa na energiji i rezulatima, maestralno čuva mrežu Poštara, vezao je devet mečeva bez primljenog gola, a u njegove kvalitete mogao je i Telegraf da se uveri na jednoj utakmici.

Kalinić je za Telegraf otkrio sa kakvim žarom pristupa terenu kada navuče rukavice.

- Treniram kao da mi ugovor i život od toga zavise. Ozbiljno! Treniram na akademiji "Viborg Koceić", sa profesionalcima, klincima, i ovim igračima mogu da budem ne otac, nego deda.

Milan Kalinić Milan Kalinić sa saigračima; Foto: Telegraf

Njegov golmanski zalet počeo je na pripremama za Svetsko prvenstvo umetnika, a jedan hrabar potez čelnika Poštara 1930 doneo je pravu atrakciju navijačima.

- Ovi drugari što drže Poštar su došli na jedan treninga. Rekli su, "Kalina, braniš li"? Odgovorio sam da ne branim, samo treniram.

- Pa hoćeš li da braniš za nas?

- Pa čekajte bre ljudi, da li ste normalni, imam 47 godina... I tako sam krenuo. Da sam ja krenuo i da je traljavo, da sam video da ne mogu... Da ih kočim, da primam golove, ja bih odustao, ali ide dobro. Prošle godine je bilo dobro, sada sam imao devet utakmica u nizu bez primljenog gola. Prvi smo, šta da kažem, golmani su kao vino, što stariji, to crnji, u duši - našalio se Kalinić.

Milan Kalinić Kalinić u akciji pred golom; Foto: Telegraf

On ima pohvale i na račun saigrača, sa kojima je na 1. mestu grupe B međuopštinske lige. Poštar iz 11 kola ima 10 pobeda, remi i gol razliku 31:3!

- Dovoljno je daju jedan gol i mi pobeđujemo. Ja sam u treningu ceo život, na svakoj utakmici odbranim jedan ili dva sigurna gola, nekad i više. Unosim mir u njihovu igru, nema veze da li dobro branim, ali iskustvo se prenese. Kažu da ako je golman siguran, i ekipa je. Sa te strane sam uneo sigurnost, ali smo i ovako pre svega drugari.

Milan Kalinić I kada je situacija 1 na 1, Kalinić to rešava bez problema; Foto: Telegraf

Šta o njemu kažu saigrači i trener Vladimir Ilić, možete pogledati u vrhu teksta. Ilić je otkrio usput i da je bilo kikseva.

- U prvom minutu prvog kola je imao, ali od tada nije primio gol. Promašio je loptu i onda se dozvao pameti - našalio se Ilić, dok je Kalinić naveo i da sin Vuk ide polako tatinim stopama.

- Ide na golmanske treninge, brani u Sinđeliću. Još je mali da se kaže šta će biti, možda promeni interesovanje, ima osam godina. Za sada, voli fudbal i neka gura, bitno je da se bavi sportom. Kažu da ima talenta, oni koji su merodavni. Ali je mnogo rano, deca tada treba još da se igraju - poruka je Kalinića roditeljima koji žele od svojih mališana da brzo naprave zvezde.

Milan Kalinić Na 9 mečeva uzastopno nije primio gol; Foto: Telegraf

Interesanto je da je najstariji golman koji je igrao na vrhunskom nivou Hasam El Hadari (46), koji se povukao iz nacionalnog tima Egipta, a do maja ove godine branio je za egipatski Nogom, posle čega je odlučio da kaže zbogom fudbalu.

Milan Kalinić je godinu dana stariji, ali dalje nastavlja da brani i da obara golmanske rekorde... Pogledajte u videu na početku teksta kako je sve izgledalo i kako brani "kralj beton lige".

Milan Kalinić Knjižica koja je overena u Fudbalskom savezu Beograda; Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    15. novembar 2019 | 10:27

    Leci komplekse iz mladosti, nikad golman nije bio, kaze branio u mladim kat.zvezde.Gurnuo ga neko preko veze da trenira par dana u zvezdi, a on to prisvojio, nek da isecak iz novina da je branio neki mec u mladj.kat.zvezde

  • Jovke

    15. novembar 2019 | 10:03

    Ima lepu visinu za golmana :D

  • AntiUltras

    15. novembar 2019 | 10:15

    Kokeza reaguj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA