≫ 

Srbija se kockala protiv Luksemburga: Orlovi primili dva gola, ali je Mitrović doneo pobedu!

Mitrović nosi Orlove i dalje!

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije protiv Luksemburga je odigrala pretposlednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - zabeležila je pobedu sa 3:2, ali je pokazala dva lica i pristupa, zbog čega je ranije često plaćan ceh u takmičarskim mečevima.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Ostale su posle ove pobede samo teoretske nade u plasman na Evropsko prvenstvo preko kvalifikacija, na kraju će Orlovi još 17. novembra ugostiti Ukrajinu, ekipu koja je potpuno neočekivano počela da dominira i iza sebe impresivnim učinkom ostavila i Portugalce, aktuelne evropske šampione.

Jedina nada Orlova je kiks Portugalaca protiv Luksemburga (17. novembar), a rezervni plan je baraž Lige nacija. Ukoliko i Norveška ostane ispod crte, biće ona rival Srbije 26. marta u jedinoj utakmici, i to kao domaćin.

Što se tiče pretposlednjeg kola, Portugalci su demolirali Litvance sa 6:0 uz het-trik Ronalda, Orlovi su igrali od sjaja do očaja i nazad. Skoro savršeno prvo poluvreme moglo je vrlo lako da se upropasti, ali je izvojevana pobeda u goleadi.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

U prvih 45 minuta je Mitrović postigao dva efektna pogotka, prvo na asistenciju Tadića, pa onda iz projektila sa distance, bilo je pored toga još šansi koje su mogle da se iskoriste daleko bolje.

Luksemburžani su to kaznili sjajnim golom Rodrigeša iz okreta, da bi džoker Nemanja Radonjić posle osam minuta na terenu sa 20-ak metara šutirao neodbranjivo za 3:1.

Ipak, Luksemburgov rezervista Turpel je iskoristio sporo vraćanje Orlova u odbranu, iz školske kontre je matirao Dmitrovića, pa se igralo sa dozom neizvesnosti do kraja. Štaviše, u nadoknadi su gosti imali sjajnu šansu i korner, napadi su ipak nekako osujećeni.

 

TOK MEČA:

90+4 - KRAJ! Imali smo i sreće, Luksemburg je opasno napadao i pretio do poslednjih momenata.

75. MINUT - Novi pogodak Luksemburga, uhvatili su nas u kontri dobro gosti, a sve je krunisao Turpel udarcem glavom. Zaleteo se i zakucao loptu u mrežu pri pasu Devila.

70. MINUT - GOOOL! Radonjić je zamenio Milinković Savića, pa iz odbitka dao sjajan gol sa 20 metara. Iz prve je poslao loptu u levi ugao.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

66. MINUT-  Sve nam bezopasnije deluju akcije kako vreme odmiče, razigrali su se Luksemburžani! U međuvremenu je Portugal 3. golom Ronalda otišao na 3:0.

53. MINUT - Portugalci jasno stavljaju do znanja da neće dozvoliti kiks, vode već sa 4:0, a Luksemburg je smanjio! Rodrigeš je iz okreta vrhunski matirao Dmitrovića.

50. MINUT - Skenderović je zamenio Filipsa, Tumbaković je ostavio istih 11 na terenu! Nastavljamo da napadamo, ofsajd je jednom presudio, a Milinković Savić je pregrmeo oštar faul, za koji je Karlson kažnjen žutim kartonom.

45. MINUT - GOOOL! I to kakav! Bomba Mitrovića sa velike distance, postigao je pogodak za špice na asistenciju Adema Ljajića.

33. MINUT - Kakva bomba Adema Ljajića! Sa 30-ak metara je gađao, skoro u rašlje, malo mu je nedostajalo sreće da bude streac evrogola.

30. MINUT - Držimo tempo, samo je usput stativa bila spas Dmitrovića. Prva šansa donela je ozbiljnu pretnju, Til je lažnjakom izbacio Maksimovića, pa sa 20 metara pogodio okvir.

27. MINUT - Mitrović je sve bliži samom vrhu liste strelaca, čini se da će prvo mesto vrlo brzo izgubiti Stjepan Bobek!

23. MINUT - Jurimo i dalje drugi gol, u međuvremenu je Ronaldo strelac dva pogotka za 2:0 u Portugaliji.

19. MINUT - Potpuno dominiraju Orlovi u posedu, a Mitrović je napao novi pogodag, uhvatio je volej sa 15 metara, ovaj put nije imao sreće.

11. MINUT - MITROGOL! Savršena asistencija Dušana Tadića na glavu ofanzivca Fulama, koji ovakva dodavanja pretvara samo u golove.

9. MINUT - Portugalci već vode protiv Litvanaca, što gasi male nade da možemo na Evropsko prvenstvo direktno.

6. MINUT - Posle dobre akcije po desnoj strani, Ljajić je sa sredine i sa oko 16 metara šutirao, ali slabo, Moris je ponovo samo postavio ruke.

3. MINUT - Luksemburžani su odigrali odličan meč kao domaćini, to im je dalo krila da "udare" jak presing, pa smo morali iz duboke defanzive da pokrećemo inicijativu na početku utakmice. Onda je i Kolarov šutirao sa distance, sa 0ko 25 metara, ali je poslao loptu u naručje golmana.

UOČI MEČA

Ostale su samo teoretske nade u plasman na Evropsko prvenstvo preko kvalifikacija, na kraju će Orlovi još 17. novembra ugostiti Ukrajinu, ekipu koja je potpuno neočekivano počela da dominira i iza sebe impresivnim učinkom ostavila i Portugalce, aktuelne evropske šampione.

Nada Orlova je kiks Portugalaca protiv Litvanije ili Luksemburga (17. novembar), a rezervni plan je baraž Lige nacija. Ukoliko i Norveška ostane ispod crte, biće rival Srbije 26. marta u jedinoj utakmici, i to kao domaćin.

Podsećanja radi, zbog kazne UEFA, na tribinama protiv Luksemburga mogu da budu samo deca do 14 godina. Što se tiče postave, ima promena u odnosu na poslednji meč sa Litvancima - starteri su Nikola Maksimović, Milinković Savić i Tadić.

Srbija - Luksemburg 3:2

(Mitrović 11, 43, Radonjić 70 - Rodrigeš 53, Turpel 75)

Stadion: Rajko Mitić Sudija: Serdar Gezebijik (Holandija)

Srbija: Dmitrović, Mladenović, Kolarov, Ni. Maksimović, Milenković, Milinković-Savić (od 62. Radonjić), Milivojević, Ne. Maksimović, Ljajić (od 79. Đuričić), Tadić, Mitrović

Luksemburg: Moris, Šano, Žerson, Hal, Jans, Filips (od 46. Skenderović), Til Olivije (od 61. Turpel), Karlson, Til Vinsent (od 79. Sinani), Rodrigeš, De Vil

Video: Selektor Srbije o šansama orlova u grupi i unapređivanju igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    15. novembar 2019 | 00:06

    ja bih dao 3 gola luksemburgu.neka strasni centarfor da 3 gola portugalu englezima francuzima nemcima brazilu argentini spancima

  • Ivan

    14. novembar 2019 | 22:39

    To je protivnik po nasoj meri. Tu mi pripadamo toj klasi

  • Lepo

    14. novembar 2019 | 22:40

    Terzijada ,kokezijada,tumbijada,i na kraju smijurijada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA