Tumbaković: Neki igrači počnu da se igraju kada vodimo, ne može tako u savremenom fudbalu!

Imao je selektor Orlova određene zamerke na partiju svojih izabranika

  • 23
Ljubiša Tumbaković

Foto: MN Press

Ostvarila je fudbalska reprezentacija Srbije pobedu protiv Luksemburga (3:2) u pretposlednjem kolu kvalifkacija za Evropsko prvenstvo, ali igra u drugom poluvremenu definitivno može da brine selektora Ljubišu Tumbakovića.

Dva primljena gola, umalo i treći u nadoknadi, i od gotovog se umalo nije napravila veresija.

- Istina je da dok smo imali koncentraciju igrali da ispunimo osnovni cilj, imali smo utakmicu pod kontrolom, i pre prvog gola imali smo nekoliko prilika, a onda kad mislimo da smo završili posao, pada koncentracija i onda utakmica ode u nekom drugom pravcu. Mene može da zadovolji rezultat i sada imamo dva dana da se pripremimo za Ukrajinu i ostavimo mnogo bolji utisak - rekao je Tumbaković posle meča i dodao:

- Rekao sam da sam u jednom delu utakmice, tih prvih pola sata, bio veoma zadovoljan. Imali smo tri majstora iza Mitrovića, dominirali smo i dali dva gola. Da smo više držali koncentraciju i utisak bi bio bolji, a sada ostaje prostora da pojedincima skrenemo pažnju i stvari budu bolje protiv Ukrajine.

Ljubiša Tumbaković

Foto: MN Press

Zamerio je selektor pojedinim igračima na opuštanju, iako ih nije imenovao.

- Ima napretka, naravno da ima napretka, definišemo polako tim, sve je bolje u odnosu na septembarsko okupljanje. Iskren da budem ne mogu da budem zadovoljan kompletnim utiskom, a ima detalja koje moramo da unapredimo. Veća doza trčanja, veća koncentracija. A uvek me brine kada primimo gol, tako i sada, kada vidim kako smo primili primera radi prvi gol. Isto u Luksemburgu, imamo dobijenu utakmicu a onda sve dovedemo u pitanje. Ima igrača koji kad napravimo rezultat počnu da se igraju, a u savremenom fudbalu to ne može - jasan je bio Tumbaković.

Podsetimo, Srbija u nedelju (15 časova) igra svoj poslednji kvalifikacioni meč protiv Ukrajine. Orlovima treba pobeda i kiks Portugalije u Luksemburgu za odlazak na EP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6y66

    14. novembar 2019 | 23:55

    Cuti marioneto fss-a

  • obilic

    15. novembar 2019 | 07:05

    mora da su za to krivi navijaci koji kritikuju igru reprezentacije i koji vide da vam je igra i zalaganje katastrofa,ko zove majstore te igrace ko???Kako igrate zanimljivije je gledati ono ribanje poda cetkom (curling-karling) nego vas...cast izuzetcima,par igraca se i trudi nesto ali ostalo Boze sacuvaj,bozeeeee sacuvajjjjjjjj...gledam te kako se radujes datom trecem golu Luksemburgu u najmanju ruku da ste ga dali Belgiji....Antic i Mihajlovic bi sjeli na klupu ustali ne bi, protiv takvih ekipa popravili gol razliku i odradili kao laksi trening,ti strepis do zadnjeg minuta...toliko ste losi da to vise nije normalno....

  • GROBAR PODGORICA

    15. novembar 2019 | 08:41

    Ovaj čovek je do sada naj gori selektor. Kod njega igraju istrošeni igrači i igrači za prodaju. Ovi konobari iz Luksemburga su nam održali čas fudbala, NAŽALOST.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA