Lepa vest za Srbiju, Finska direktno ide na EURO! Norvežani demolirali Farane, ali teško mogu na EP!

Temu Puki dvostruki strelac za Fince na stadionu Helsinkija

  • 13
Temi Puki Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Finske plasirala se na Evropsko prvenstvo kao drugoplasirana iz grupe J, nakon što su kod kuće savladali Linhenštajn rezultatom 3:0 (1:0)!

Dvostruki strelac je bio napadač Noriča Temu Puki (63. penal i 75. minut), dok je Tuominen u 21. načeo goste. Finska trenutno ima 18 bodova, što je sedam više od Grčke i čak osam od BiH koja i u slučaju dva trijumfa ne može da ih stigne.

Ovo je svakako lepa vest i za Srbiju, jer će umesto Finske u plej-of Lige nacija ući Bugarska. Jeste da Orlovi u polufinalu skoro sigurno igraju protiv Norveške (ako se ne desi čudo i Portugalci ne dobiju Luksemburg), ali je činjenica da je u eventualnom finalu za plasman na EP bolje igrati i protiv Škotske i protiv Bugarske, a ne protiv Finaca koje predvodi fantastični Puki.

Kada smo kod Norveške, vredi pomenuti da su sa 4:0 savladali Farska Ostrva.  Sorlot je bio dvostruki strelac (62. i 65. minut), a golove su postigli Reginusen i Fosum.

Norvežani imaju 14 bodova na kolo do kraja. Isto toliko imaju i Rumuni, a bod više Šveđani. S tim da ove dve selekcije tek trebaju da odigraju svoj međusobni duel.

Rumuni imaju bolji međusobni duel od Norvežana i ako pobede definitivno ih izbacuju iz igre. Igra im samo bod iz ovog duela, a da u poslednjem kolu Šveđani izgube od Farskih Ostrva i da Rumuni ne pobede Špance.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    15. novembar 2019 | 20:25

    Cemu se nadamo kad mi jedva dobijemo luksemburg jos dva gola primimo norvezani ce se igrati sa nama.

  • Ja

    15. novembar 2019 | 19:53

    Puki ne puki mi smo pukli!!!

  • Hrvoje

    15. novembar 2019 | 20:03

    Srbi se plase Finaca😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA