≫ 

Kapiten tzv. Kosova ubeđivao sudiju da prekine utakmicu zbog "srpske provokacije" Čeha sa tribina

Na svakom koraku gosti su imali neprijateljski prijem u Plzenju

  • 17
Utakmica, fudbal, Engleska, Kosovo Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija takozvane države Kosovo izgubila je korak na putu ka Evropskom prvenstvu, poražena je od Češke 2:1, i tako najverovatnije ostala bez plasmana na Euro, koji će pokušati da traži preko završnice Lige Nacija.

Gosti su u Plzenju "pali" posle preokreta u drugo poluvremenu, uz stalni pritisak sa tribina gde su dominirali srpski motivi i podrška našoj zemlji.

Baš na to su se i žalili gostujući fudbaleri, čak su u jednom momentu tražili od sudije Rokija da prekine utakmicu, što se, ipak, nije dogodilo jer incidenti nisu bili tog obima da se nastavak meča dovede u pitanje.

Kapiten ekipe Amir Rahmani je za kosovske medije, između ostalog, otkrio da je od Rokija tražio da preduzme radikalnije mere kako bi obuzdao domaću publiku, inače jako naklonjenu Srbiji.

- U jednom trenutku bačena je flaša na teren. Tada sam pozvao sudiju i rekao mu da nas vređaju na nacionalnoj osnovi, ali mi je odgovorio da ne razume šta pevaju. Zatim je rekao češkim fudbalerima da oni kažu navijačima da prestanu sa povicima. Meni je takođe rekao da mu opet kažem ako se uvrede budu nastavile. Međutim, od tog momnta nisam više čuo da nas vređaju - rekao je Rahmani kosovskim medijima.

Meč Češke i Kosova inače je imao burnu uvertiru u režiji navijača domaće selekcije, koji su se na sve načine, pa i fizičkim napadom veče pre duela, trudili da "zagorčaju život" gostujućoj ekspediciji.

 
 
 
View this post on Instagram
Brno & Plzen🇨🇿 hooligans attacked pub with Albanian before match Czech Republic - Kosovo, after minute intervention copsA post shared by správce3 (@hooligans.cz) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • acko

    16. novembar 2019 | 13:32

    Braca Cesi 💪🏻💪🏻

  • 😡😡😡

    16. novembar 2019 | 13:57

    Pa vi siptari ceo zivot ste imali rasisticke,sovinisticke,teroristicke,ubilacke demostracije i na kraju vam te demokrate””!?!? Dadose deo tudje teritorije

  • Drobnjak

    16. novembar 2019 | 16:16

    Hvala braćo!Oteto prokleto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA